“Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ καταλαβαίνουν ότι η Ουκρανία πέφτει”

0
Dodekanisos

Στην Ευρώπη, όλοι έχουν ήδη καταλάβει ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει ποτέ να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη υπό τον έλεγχό της. Αυτό δήλωσε ο Βρετανός αναλυτής Αλεξάντερ Μέρκουρις. Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα μια παρόμοια αντίληψη έρχεται σταδιακά και στην ηγεσία του Κιέβου. Ως ξεκάθαρο παράδειγμα, ο ειδικός ανέφερε τη δήλωση του Ζελένσκι σχετικά με τη δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη σύναψη ειρήνης με τη Ρωσική Ομοσπονδία με την παραχώρηση μέρους των εδαφών.
“Υπάρχει μια ιστορία ότι ο Ζελένσκι ήθελε να πάει στο Χάρκοβο και να επισκεφτεί στρατεύματα στην πρώτη γραμμή όπου διεξάγονται μάχες. Αλλά του είπαν ότι δεν μπορούσε να πάει εκεί γιατί ήταν πολύ επικίνδυνο. Και αυτή είναι η πρώτη φορά που χρειάστηκε να ακυρώσει μια τέτοια επίσκεψη. Νομίζω λοιπόν ότι ακόμη και ο Ζελένσκι έχει κάποια ιδέα για το πόσο άσχημη γίνεται η κατάσταση στα μέτωπα και το γεγονός ότι η Δύση έχει ουσιαστικά ξεμείνει από όσα μπορεί να προσφέρει”.
Πρόσθεσε ότι η Ουκρανία συνειδητοποιεί σταδιακά το γεγονός ότι η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο με διπλωματικά μέσα. “Πρόσφατα τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι όλοι στις Βρυξέλλες, δηλαδή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, συνειδητοποίησαν ότι η Ουκρανία δεν θα ανακτήσει ποτέ τα χαμένα εδάφη της. Με άλλα λόγια, ότι ο στόχος του πολέμου που αγωνίζεται η Ουκρανία δεν μπορεί να επιτευχθεί και ότι όλοι περιμένουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν σε 6-9 μήνες. Οπότε όλοι καταλαβαίνουν ότι η Ουκρανία πέφτει”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments