Περισσότερη “ψηφιακή παρακολούθηση” υπόσχεται ο “αριστερός” Στάρμερ

0
Dodekanisos

Ο νεοδιορισθείς Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε να «γονατίσει τους αντι-παγκοσμιοποιητές» όπως είπε, προχωρώντας σε μαζικές συλλήψεις πολιτών, όπως αναφέρουν διάφορα ειδησεογραφικά site. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Στάρμερ έχει ουσιαστικά υποσχεθεί να εισαγάγει περισσότερη παρακολούθηση με βάση την αναγνώριση προσώπου, κάτι που πολλοί το χαρακτηρίζουν καθαρή λογοκρισία. Ο Στάρμερ είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα γεγονότα είναι «ακροδεξιές ταραχές». Τους διαδηλωτές τους αποκάλεσε «τραμπούκους» και τους παρομοίασε με χούλιγκαν του ποδοσφαίρου.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών, καθώς και «ευρύτερη ανάπτυξη τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου και προληπτική δράση, εντολές εγκληματικής συμπεριφοράς για περιορισμό των κινήσεών τους πριν καν μπουν στο τρένο, με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε με τους χούλιγκανς του ποδοσφαίρου», τόνισε.

Ανέφερε ότι οι περιορισμοί μετακίνησης ισχύουν μόνο για όσους είχαν προηγούμενες καταδίκες και εκείνους που είχαν διαπράξει «βία διαμαρτυρίας». Αλλά εδώ είναι που τα πράγματα περιπλέκονται γιατί ακόμη και όσοι κατηγορούνται για σχετικά ήσσονος σημασίας αδικήματα όπως η άτακτη συμπεριφορά θα μπορούσαν να παρακολουθούνται και να περιορίζονται οι κινήσεις τους, κάτι που ήδη προκαλεί πολλές αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια.

Ο Στάρμερ κατηγόρησε επίσης τις διαδικτυακές πλατφόρμες ότι είναι τα μέρη όπου «ξεκινάει» το όλο κακό. Αυτό σημαίνει ότι όταν οι αρχές αποφασίζουν ότι κάποια διαδικτυακή ομιλία μπορεί να θεωρηθεί υποκίνηση σε βία, είναι εγκληματική ενέργεια».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments