«To βαθύ κράτος των ΗΠΑ θέλει να έχει την Ευρώπη πλήρως εξαρτημένη»

0
Dodekanisos

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την απόφαση της Ουκρανίας να απαγορεύσει τη διαμετακόμιση Ρωσικού πετρελαίου προς την Ουγγαρία και τη Σλοβακία», σχολίασε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Όπως τόνισε σε τοποθέτηση που έκανε για το θέμα, «η Ουάσινγκτον βρίσκεται πίσω από τις Βρυξέλλες».

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ χρειάζεται η ΕΕ να εξαρτάται πλήρως από τους ενεργειακούς πόρους της. Αυτό εγγυάται οικονομικά μπόνους της Ουάσιγκτον και πολιτικό έλεγχο στην ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες μισούσαν τόσο πολύ τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια των χωρών της ΕΕ με τη Ρωσία. Αυτός είναι ο λόγος που ανατινάχτηκαν τα Nord Streams», τόνισε.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα η Ουκρανία διέκοψε τη διαμετακόμιση πετρελαίου της Lukoil μέσω του εδάφους της προς την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, αφού το Κίεβο έβαλε την εταιρεία στη μαύρη λίστα. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιγιάρτο είχε πει προηγουμένως ότι η διακοπή της άντλησης ρωσικού πετρελαίου από την Ουκρανία υπονομεύει την ενεργειακή ασφάλεια των δύο κρατών της ΕΕ και αποτελεί άμεση παραβίαση της Συμφωνίας Σύνδεσης με την ΕΕ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments