«Η Ρωσία μπορεί να αναπτύξει πυρηνικούς πυραύλους!»

0
Dodekanisos

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η Ρωσία να αναπτύξει πυρηνικά εξοπλισμένους πυραύλους “ως απάντηση στη Δύση”, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ. Μιλώντας κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο Ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1, επεσήμανε και τα εξής:

“Η Ρωσία θα εξετάσει διάφορες επιλογές για να απαντήσει στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στο γερμανικό έδαφος. Η απόφαση για αυτό θα ληφθεί από τον Πρόεδρο και το Υπουργείο Άμυνας. Εάν πιστεύουν ότι θα είναι απαραίτητο να γίνει αυτό, τότε ας είναι”, είπε και πρόσθεσε και τα εξής:
“Επιβεβαιώνω: εάν ο Ανώτατος Γενικός Διοικητής, εάν ο στρατός μας πει ότι χρειάζονται ειδικά πυρομαχικά σε τέτοια αεροπλανοφόρα, τότε θα γίνει. Πρέπει όμως να πάρουν αυτή την απόφαση με βάση έναν συνδυασμό παραγόντων. Ομολογώ ότι μπορεί να έρθει κάποια στιγμή που κάτι τέτοιο θα χρειαστεί”.

Εν τω μεταξύ, το Βερολίνο επιβεβαίωσε ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι θα αναπτυχθούν σίγουρα σε γερμανικό έδαφος. Όπως είπε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Bärbock, «αυτό είναι απαραίτητο για την προστασία από τη Ρωσία, η οποία φέρεται να απειλεί τόσο τη Γερμανία όσο και την Ευρώπη συνολικά. Η Γερμανία χρειάζεται έναν «αξιόπιστο αποτρεπτικό παράγοντα που μπορεί επίσης να προστατεύσει όλα τα ευρωπαϊκά έθνη», είπε. Προηγουμένως και το Πεντάγωνο είχε δηλώσει ότι θα αναπτύξει τους πυραύλους του στη Γερμανία το 2026.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments