“Κακώς συμμετέχουν, δεν πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια”, λέει η IBA

0
Dodekanisos

Για ασυνέπειες όσον αφορά την επιλεξιμότητα αυτών που αγωνίζονται στο αγώνισμα της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς αγώνες, κατηγορεί τη ΔΟΕ η Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας. Με δελτίο που εξέδωσε, για μια ακόμα τονίζει μεταξύ άλλων ότι “τόσο η Imane Khelif όσο και η Lin Yu-ting δεν πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια καταλληλότητας για να αγωνιστούν στην κατηγορία γυναικών. Η απόφαση που λήφθηκε από την IBA στις 24 Μαρτίου 2023, επικυρώθηκε στη συνέχεια από το Διοικητικό Συμβούλιο της IBA στις 25 Μαρτίου 2023”.

Το επίσημο αρχείο αυτής της απόφασης είναι προσβάσιμο στον ιστότοπο της IBA . Ο επείγων χαρακτήρας της απόφασης ήταν δικαιολογημένος, καθώς η ασφάλεια των πυγμάχων μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.
Ο αποκλεισμός βασίστηκε σε δύο αξιόπιστες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν και στους δύο αθλητές σε δύο ανεξάρτητα εργαστήρια ως εξής:
-Δοκιμή που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας Γυναικών IBA στην Κωνσταντινούπολη 2022.
-Δοκιμή που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας Γυναικών IBA στο Νέο Δελχί 2023.

“Δεν καταλαβαίνουμε απολύτως γιατί οποιοσδήποτε οργανισμός θα έθετε σε κίνδυνο έναν πυγμάχο με αυτό που θα μπορούσε να φέρει έναν πιθανό σοβαρό τραυματισμό εντός του «Field of Play» (FOP). Ο κύριος ρόλος του διαιτητή στο ρινγκ είναι να διαχειρίζεται την ασφάλεια του πυγμάχου ανά πάσα στιγμή”, αναφέρει μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου.

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας λέει ότι θα βραβεύσει την Ιταλίδα Angela Carini 50.000 δολάρια αφού η Ιταλίδα πυγμάχος εγκατέλειψε τον αγώνα της με την Imane Khelif της Αλγερίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Δεν μπορούσα να κοιτάξω τα δάκρυά της», δήλωσε ο πρόεδρος της IBA Ούμαρ Κρεμλέφ σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η ;Envsh. “Δεν είμαι αδιάφορος σε τέτοιες καταστάσεις και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θα προστατεύσουμε κάθε πυγμάχο. Δεν καταλαβαίνω γιατί σκοτώνουν την πυγμαχία γυναικών. Μόνο οι δικαιούχοι αθλητές θα πρέπει να αγωνίζονται στο ρινγκ για λόγους ασφαλείας.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments