«Σύμβολο εκφυλισμένης παρακμής, δεν θα πάρω μέρος στην τελετή λήξης»

0
Dodekanisos

Χωρίς πολιτικό εκπρόσωπο της Σλοβακίας θα γίνει η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στη Γαλλία. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Τόμας Ταράμπα, ανακοίνωσε ότι δεν θα εκπροσωπήσει τη χώρα του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τελετή έναρξης την οποία χαρακτήρισε ως μια ασέβεια προς τους Χριστιανούς.

«Υποτίθεται ότι θα εκπροσωπούσα τη Σλοβακία στην τελετή λήξης, αλλά για τον κανονικό κόσμο, αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα παραμείνουν για πάντα σύμβολο εκφυλισμένης παρακμής, που καταχράστηκε την ομορφιά του αθλητισμού και το μετέτρεψε σε προοδευτικό πολιτικό θέατρο», έγραψε ο Σλοβάκος αξιωματούχος στην προσωπική σελίδα στο Facebook. «Ως εκ τούτου, αποφάσισα να μην συμμετάσχω στην τελετή λήξης».

«Οι προσβολές στον Χριστιανισμό και η παρακμή που παρουσιάζονται έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που έχουν προσβάλει ολόκληρο τον κανονικό κόσμο, ο οποίος κατανοεί τη διαφορά μεταξύ πολιτισμού και σκουπιδιών», έγραψε επίσης στο X.

Η τελετή έναρξης έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις παγκοσμίως με αποτέλεσμα και η Διεθνής Ολυμπιακοί Επιτροπή να αφαιρέσει τα κυριότερα σημεία της τελετής από το κανάλι της στο Youtube. Χριστιανοί από όλο τον κόσμο διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση των διοργανωτών του Παρισιού να δημιουργήσουν μια παρωδία του «Μυστικού Δείπνου». Ο Thomas Jolly, καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής, υπερασπίστηκε την τελετή έναρξης. «Θέλαμε να μιλήσουμε για τη διαφορετικότητα. Διαφορετικότητα σημαίνει να είμαστε μαζί. Θέλαμε να συμπεριλάβουμε όλους», είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments