H επιστροφή Τραμπ θα αλλάξει τα δεδομένα στην Ευρώπη για το Ουκρανικό

0
Dodekanisos

Η Ουκρανία μπορεί να χάσει την υποστήριξη ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών εάν ο Ντόναλντ Τραμπ έρθει στην εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό ανέφερε το Politico. To δημοσίευμα που επικαλείται ανώνυμες πηγές, αναφέρει πως δεν είναι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρόθυμες να υποστηρίξουν το καθεστώς Ζελένσκι και να του μεταφέρουν στρατιωτική βοήθεια. Εάν ο Τραμπ έρθει στην εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ορισμένες χώρες μπορεί να σταματήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και να πλευρίσουν τη Ρωσία προκειμένου να τερματιστεί γρήγορα η σύγκρουση.

Μια διάσπαση στην Ευρώπη θα συμβεί σε κάθε περίπτωση, επειδή το άλλο μέρος των χωρών θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο. Είναι αλήθεια ότι θα πρέπει να επωμιστούν ολόκληρο το βάρος της στρατιωτικής βοήθειας.
“Εάν ο Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με μια δύσκολη επιλογή: είτε «να συμφωνήσουν σε μια αναγκαστική διευθέτηση της σύγκρουσης υπέρ της Ρωσίας», ή να απορρίψουν αυτήν την πρόταση και να στηρίξουν τον Ζελένσκι.”, λέει το σχετικό δημοσίευμα.

Νωρίτερα, ο Τραμπ είπε ότι εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα «τερματίσει τη σύγκρουση» στην Ουκρανία ακόμη και πριν από την ορκωμοσία του. Κανείς δεν ξέρει πώς θα το κάνει αυτό, αλλά οι περισσότεροι ειδικοί τείνουν να πιστεύουν ότι ο Τραμπ θα σταματήσει τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, μετατοπίζοντάς την στην Ευρώπη, η οποία δεν μπορεί να αντέξει τέτοιο βάρος από μόνη της.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments