«Έρχονται αλλαγές που δεν έχουμε δει εδώ και 500 χρόνια!»

0
Dodekanisos

«Το μόνο που κάνει η Ευρώπη σήμερα είναι να ακολουθεί άνευ όρων την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ… ακόμη και με τίμημα την αυτοκαταστροφή». Αυτό επεσήμανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν από το Μπάϊλε Τούσναντ, μια πόλη στην κεντρική Ρουμανία όπου ζουν οι περισσότεροι Ούγγροι.

«Η Ευρώπη έχει παραιτηθεί από την προστασία των συμφερόντων της. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αλλαγές που δεν έχουμε δει εδώ και 500 χρόνια. Στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια αλλαγή της παγκόσμιας τάξης. Πλέον, η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν και η Ινδονησία είναι τα κυρίαρχα κέντρα του κόσμου».

Ο Όρμπαν μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις εκρήξεις στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream λέγοντας ότι «βλέπει από πίσω τις Ηνωμένες Πολιτείες» και τόνισε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε με προφανή εντολή των Αμερικανών».

Όσο για την Ουκρανία, ο Όρμπαν εξέφρασε αμφιβολίες ότι η χώρα που συνταράσσεται από ένοπλες συγκρούσεις θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ. «Εμείς οι Ευρωπαίοι δεν έχουμε χρήματα για αυτό. Η Ουκρανία θα επιστρέψει στο καθεστώς του ουδέτερου κράτους», είπε, προσθέτοντας ότι οι διεθνείς εγγυήσεις ασφαλείας θα συναφθούν με συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments