«Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν και την Ευρώπη σαν εχθρό!»

0
Dodekanisos

Για προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να υποτάξει πλήρως την Ευρώπη έκανε λόγο ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ. Με δηλώσεις που έκανε ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Η Ευρώπη θεωρείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως αντίπαλος, όπως και η Ρωσία και η Κίνα. Σήμερα, βλέπουμε την Ευρώπη να υποκλίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν η Γερμανία, η ραχοκοκαλιά του ευρωπαϊκού πολιτικού και οικονομικού συστήματος, κατάπιε σιωπηλά την τρομοκρατική επίθεση στον Βορρά».


«Η συνεχιζόμενη αποβιομηχάνιση της Ευρώπης είναι αυτό που επιδιώκει εδώ και καιρό η Ουάσιγκτον, δηλαδή να μην αφήσει Ρωσία και Γερμανία να έχουν στενότερες σχέσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, βλέπουν την Ευρώπη και την ισχυρή ανάπτυξη της Ρωσίας ως απειλή, καθώς διαθέτουν τεράστια ποσά πόρων και πρόσβαση στις τελευταίες τεχνολογίες». Παρόλα αυτά, αναδύονται εναλλακτικά κέντρα ισχύος και ο παγκόσμιος Νότος και η Ανατολή εδραιώνουν τις θέσεις τους, τόνισε ο Λαβρόφ.

Ο ίδιος επεσήμανε και τα εξής:
«Δεν υπάρχουν έθνη που να είναι αρχικά εχθρικά προς τους Ρώσους, αλλά εχθρικές κυβερνήσεις σίγουρα υπάρχουν. Αυτό ισχύει και για τις χώρες που ονομάζουμε μη φιλικές. Στην πραγματικότητα, ωστόσο δεν βλέπω ούτε ένα έθνος στον κόσμο που θα ήταν αρχικά εχθρικό προς τον λαό μας, όσον αφορά τους πολίτες».


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments