«Η Ρωσία σίγουρα θα επιτεθεί στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια!»

0
Dodekanisos

Συνεχίζονται οι πολεμικές δηλώσεις των Γερμανών. Σειρά πήρε ο Γενικός Επιθεωρητής των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Carsten Breuer, ο οποίος στο ίδιο μήκος κύματος έκανε λόγο για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία!

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Γερμανία έχει μόνο πέντε έως οκτώ χρόνια για να προετοιμαστεί για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία, η οποία θα ανακτήσει πολύ γρήγορα τη δύναμή της μετά τον πόλεμο με την Ουκρανία. Ο Breuer ανησυχεί ιδιαίτερα για τα τανκς , από τα οποία «η Ρωσία έχει πολύ μεγάλο αριθμό και το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα τα παράγει πολύ γρήγορα. Οι ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν τέτοια ποσότητα βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων και δεν υπάρχει πουθενά να τα προμηθευτούν», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο ρωσικός στρατός προσθέτει 1000 έως 1500 επιπλέον άρματα μάχης κάθε χρόνο. Τα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ έχουν μόνο τα μισά από αυτά σε απόθεμα, είπε ο Μπρόιερ. Σύμφωνα με τον στρατηγό, σε μια τέτοια κατάσταση, η Ρωσία σίγουρα θα επιτεθεί στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο», είπε.

Οι δηλώσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα προκαλούν πολλά ερωτηματικά και δεν είναι λίγοι αυτοί που ανησυχούν αναφορικά με την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη  οποία φαντάζει δύσκολη. Αρκετοί πάντως θεωρούν ότι οι δηλώσεις διάφορων Ευρωπαίων πολιτικών για την υποτιθέμενη ετοιμότητα της Ρωσίας να επιτεθεί στην Ευρώπη έχουν μόνο έναν στόχο, να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για στρατιωτικές αγορές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments