“Αν εκλεγώ πρόεδρος θα αποσύρω τη Γαλλία από το ΝΑΤΟ”

0
Dodekanisos

Με συνέντευξη του στην Ισπανική εφημερίδα El Pais, o ιδρυτής του αριστερού κόμματος France Unbowed Ζαν – Λικ Μελανσόν δήλωσε ότι θα αποσύρει τη Γαλλία από το ΝΑΤΟ εάν εκλεγεί πρόεδρος της χώρας.
“Επιλέγω τη λογική του αφοπλισμού και του κατευνασμού… Αν ήμουν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, σίγουρα θα αποχωρούσα συστηματικά και οργανωμένα από την κοινή στρατιωτική διοίκηση, από το ΝΑΤΟ. Ειδικά κατά τη διάρκεια του πολέμου, για να αποφύγω να δω τη χώρα να εμπλέκεται σε αυτή ιστορία », είπε ο Μελανσόν στην εφημερίδα.
Ο πολιτικός είπε ότι ήθελε η Γαλλία να βγει από το ΝΑΤΟ επειδή η στρατιωτική συμμαχία «κολλάει στη λογική του πολέμου».
Στα τέλη Ιουνίου και ο Florian Philippot , ο ηγέτης του γαλλικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος The Patriots, ζήτησε την αποχώρηση της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ μετά την επίθεση της Ουκρανίας σε μια πολυσύχναστη παραλία στην Κριμαία. Το χαρακτήρισε κλιμάκωση και κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι επιδιώκει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.
Ο Philippot κάλεσε τους Ευρωπαίους να ξυπνήσουν και προειδοποίησε ότι «το ΝΑΤΟ ωθεί τον κόσμο προς τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο». Και ορισμένοι Γάλλοι βουλευτές και πολιτικοί είναι κατά της πολιτικής του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έδειξε την επιθυμία του να στείλει ξένες δυνάμεις στην Ουκρανία και είπε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ουάσιγκτον ότι το Παρίσι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο «όσο χρειαστεί».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments