“Έχουμε ιστορική ευθύνη να σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας”

0
Dodekanisos

Για «αίσθημα ιστορικής ευθύνης» αναφορικά με τη στήριξη της Ουκρανίας έκανε λόγο με δηλώσεις του ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η χώρα δεν μπορεί να γιορτάσει την 80ή επέτειο από την απόπειρα δολοφονίας του Αδόλφου Χίτλερ χωρίς να σκέφτεται τους πολίτες της Ουκρανίας. Ακριβώς από αίσθημα ευθύνης για τη δική της ιστορία, σε αυτήν την περίπτωση μόνο μία επιλογή είναι δυνατή για τη Γερμανία: να είναι στο πλευρό της Ουκρανίας».

Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Σολτς, σε μια συνάντηση στο Κέντρο Γερμανικής Αντίστασης, η οποία ήταν αφιερωμένη στην 80ή επέτειο από την ανεπιτυχή απόπειρα δολοφονίας του κεφαλιού του Τρίτου Ράιχ.
“Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε την 20η Ιουλίου χωρίς να σκεφτούμε τους γενναίους πολίτες της Ουκρανίας που αντιστέκονται για περισσότερα από δύο χρόνια”, τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος!

Μιλώντας για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, o Γερμανός καγκελάριος τόνισε ότι «υπάρχει ένας συνεχιζόμενος πόλεμος με τον οποίο ο ηγεμόνας της Ρωσίας επιδιώκει ρητά τον στόχο της κατάκτησης της Ουκρανίας και της καταστροφής της ως κυρίαρχης χώρας, 79 χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και 79 χρόνια μετά την έναρξη ισχύος του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».
Ο Scholz προέτρεψε χωριστά τους Γερμανούς να είναι σε εγρήγορση στην υπεράσπιση της δημοκρατίας.

«Η δημοκρατία εξαρτάται από τη συμμετοχή των πολιτών, τη μεταχείριση μεταξύ τους με σεβασμό και την αντίθεση σε κάθε μορφή μισανθρωπίας και εξτρεμισμού. Όσοι μάχονται ενάντια στη δημοκρατία μας θα αντιμετωπίζουν πάντα την αποφασιστική μας αντίσταση», τόνισε ο καγκελάριος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments