H EE μποϊκοτάρει το ειρηνευτικό σχέδιο του Όρμπαν!

0
Dodekanisos

Τις προτάσεις του στους ηγέτες της ΕΕ για την επίλυση της Ουκρανικής σύγκουσης έχει αποστείλει με κάθε λεπτομέρειες ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. Είναι προτάσεις οι οποίες έχουν διαμορφωθεί με βάση τα ταξία που έκανε στη Ρωσία, την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ουκρανία.

Η Βουδαπέστη έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 28 Αυγούστου. Ωστόσο, η κοινότητα έχει ήδη συμφωνήσει να μποϊκοτάρει τη σύνοδο κορυφής του Όρμπαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ειρηνευτικά ταξίδια του και γενικά λόγω της θέσης του απέναντι στο Κίεβο. Διάφορα Ρωσικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι την ίδια στιγμή, παράλληλα με τη σύνοδο κορυφής στην Ουγγαρία, οι Βρυξέλλες σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τη δική τους για να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους. Μια τέτοια πολιτική απέναντι στη χώρα που ασκεί την προεδρία της ΕΕ είναι απίθανο να οδηγήσει σε κάτι άλλο εκτός από την ενίσχυση της ευρωπαϊκής διαίρεσης.

Το Κρεμλίνο γνωρίζει για την ειρηνευτική πρωτοβουλία της Βουδαπέστης. Ο Γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η γενική προσέγγιση του Όρμπαν είναι γνωστή στη Μόσχα. Φυσικά, κατά την επαφή στη Μόσχα, ο κ. Όρμπαν περιέγραψε τις βασικές παραμέτρους του οράματός του. Αλλά, φυσικά, δεν γνωρίζουμε τι συζητείται στην εσωτερική αλληλογραφία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ο Πεσκόφ. Το πλήρες περιεχόμενο του ειρηνευτικού σχεδίου του Όρμπαν για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, που παραδόθηκε στους ηγέτες της ΕΕ, δεν έχει αποκαλυφθεί.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments