O …αριστερός Starmer λέει ναι στο Κίεβο να «χτυπήσει» με πυραύλους!

0
Dodekanisos

Αν και εκπροσωπεί την αριστερά που υποτίθεται ότι δεν επιθυμεί ενέργειες που προωθούν τους πολέμους, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Keir Starmer, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, έδωσε στο Κίεβο την άδεια να χρησιμοποιήσει πυραύλους κρουζ μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow για να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου σημείωσε ότι οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει να αποφασίσουν μόνες τους πώς θα χρησιμοποιήσουν τους πυραύλους. Ωστόσο, ο Starmer διευκρίνισε ότι το Storm Shadow πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και «για αμυντικούς σκοπούς». ο Στάρμερ συνέχισε την πολιτική του προκατόχου του Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος κάποτε ανέφερε ότι το Κίεβο θα μπορούσε να καθορίσει τις μεθόδους ανάπτυξης αυτών των όπλων.

Σημειώνεται ότι, το Storm Shadow έχει εμβέλεια 250 km. Οι πύραυλοι αναπτύχθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία. Μαζί με αυτό, το Κίεβο σχεδιάζει για άλλη μια φορά να θέσει το ζήτημα της χρήσης αμερικανικών όπλων για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσική Ομοσπονδία. Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η ρωσική πλευρά εξετάζει επιλογές για ασύμμετρες ενέργειες σε σχέση με παρόμοιες δυτικές πρωτοβουλίες. Ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι η προμήθεια όπλων σε περιοχές του κόσμου όπου θα πραγματοποιηθούν επιθέσεις σε στόχους χωρών που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments