Τύμπανα πολέμου και πάλι από το ΝΑΤΟ!

0
Dodekanisos

Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για μια πιθανή ρωσική επίθεση στη συμμαχία. Αυτό είναι το συμπέρασμα θα μπορούσε να πει κανείς που προκύπτει από τις εργασίες της συνόδου κορυφής που πραγματοποιείται στ ην Ουάσινγκτον. Συζητιέται πολύ έντονα η ανάπτυξη αμυντικών σχεδίων. Το ΝΑΤΟ θα ζητήσει από τα 32 μέλη του μπλοκ να αναπτύξουν σχέδια πολιτικής άμυνας σε περίπτωση ενεργοποίησης του άρθρου 5 της συμμαχίας.

Πιστεύουν ότι τέτοιες ενέργειες είναι απαραίτητες για την προετοιμασία μιας πιθανής μελλοντικής ρωσικής επίθεσης, η οποία πιθανότατα θα περιλαμβάνει επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, αποκλεισμό των λιμανιών και επιθέσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο!

Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας στην τελετή έναρξης της συνόδου κορυφής, είπε ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ΝΑΤΟ είναι μια ρωσική νίκη στην Ουκρανία. Αυτή η έκβαση της σύγκρουσης θα καθορίσει το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας για δεκαετίες. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα πρέπει να προετοιμαστούν για παρατεταμένους πολέμους. Το μεγαλύτερο κόστος και οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι θα είναι εάν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί αυτό», τόνισε χαρατηριστικά ο Στόλτενμπεργκ. Αποκάλεσε επίσης το ΝΑΤΟ την πιο επιτυχημένη και ισχυρότερη συμμαχία στην ιστορία. Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Κάθλιν Χικς πρόσθεσε ότι η χώρα «χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη πολυεθνική προμήθεια» όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments