«Η βοήθεια προς τη Γεωργία θα μειωθεί», τιμωρητική η στάση της ΕΕ!

0
Dodekanisos

Η ΕΕ ανέστειλε την διαδικασία ένταξης της Γεωργίας στον Οργανισμό. Αιτία, το γεγονός ότι πρόσφατα ψηφίστηκε ένας νόμος για τους ξένους πράκτορες, κάτι που αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Ευρωπαίους πολιτικούς. Αυτός ο νόμος προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια από τη Δύση.

Ως αποτέλεσμα, άρχισαν να λαμβάνονται διάφορα «τιμωρητικά μέτρα» κατά της Τιφλίδας. Σύμφωνα με τον Πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πάβελ Γκερτσίνσκι, εκτός της αναστολής της διαδικασίας ένταξης, η Ευρωπαϊκή Ένωση πάγωσε προηγουμένως 30 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία επρόκειτο να μεταφέρει στην Τιφλίδα για να ενισχύσει την άμυνα και την ασφάλεια της Γεωργίας.

«Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα, θα υπάρξουν και άλλα. Η άμεση βοήθειά μας προς τη γεωργιανή κυβέρνηση θα μειωθεί», τόνισε ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διάφορα ρεπορτάζ παγκοσμίως, τονίζουν μεταξύ άλλων πως η σημερινή κυβέρνηση της Γεωργίας επιδεικνύει μια ορισμένη επιθυμία να ακολουθήσει πολιτικές για τα εθνικά συμφέροντα. Συγκεκριμένα, οι αρχές της χώρας δεν επέτρεψαν να παρασυρθεί σε ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία, αν και η Δύση και το καθεστώς του Κιέβου ώθησαν την Τιφλίδα να ανοίξει ένα «δεύτερο μέτωπο» στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων. Σημειώνεται ότι η Γεωργία υιοθέτησε νόμο και κατά της προπαγάνδας προώθησης μη παραδοσιακών σχέσεων, γεγονός που προκάλεσε επίσης εξαιρετικά αρνητική αντίδραση από τις χώρες της Ε.Ε

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments