«Έχουμε μια ρεαλιστική πρόταση για την ειρήνη αλλά μας αγνοεί η Δύση!»

0
Dodekanisos

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η πρόταση της Ρωσίας για ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, αλλά αγνοείται από τη Δύση. Νωρίτερα αυτό το μήνα, σε μια κρίσιμη ομιλία για την εξωτερική πολιτική, ο Ρώσος ηγέτης δεσμεύτηκε να ξεκινήσει κατάπαυση του πυρός εάν η Ουκρανία δεσμευτεί να μην επιδιώξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να αποσύρει τα στρατεύματά της από όλες τις περιοχές που αμφισβητεί η Ρωσία. Το Κίεβο απέρριψε αμέσως την προσφορά.

Κατά τη διάρκεια διεθνούς φόρουμ που διοργανώθηκε από τη Ρωσία, ο Πούτιν δήλωσε ότι είναι σημαντικό τα ενδιαφερόμενα μέρη να εξετάσουν προσεκτικά την προσφορά του. Εξέφρασε την απογοήτευσή του για τους δυτικούς πολιτικούς που δεν κατανόησαν πλήρως την προτεινόμενη πρωτοβουλία και ελπίζει ότι οι συμμετέχοντες αυτού του φόρουμ θα τη μελετήσουν προσεκτικά και ορθολογικά. Ο Πούτιν πιστεύει ότι η πρότασή του προσφέρει μια πραγματική ευκαιρία για να σταματήσει η σύγκρουση και η μετάβαση προς μια πολιτική και διπλωματική επίλυση, όπως μεταφέρθηκε σε γραπτό μήνυμα καλωσορίσματος που διάβασε ο βοηθός του στην εξωτερική πολιτική, Γιούρι Ουσάκοφ.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι η Μόσχα προσφέρει μια «ευκαιρία να σταματήσουμε αμέσως τη διευθέτηση των διαφορών μας στο πεδίο της μάχης και τις απώλειες ζωών», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η Δύση θέλει να συνεχίσει να πολεμά τη Ρωσία «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments