To Afd δημιουργεί νέα ομάδα στην Ευρωβουλή, αλλάζουν οι ισορροπίες

0
Dodekanisos

Το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel ανέφερε ότι το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) πρόκειται να συγκληθεί στο Στρασβούργο αυτή την εβδομάδα για να δημιουργήσει μια νέα συμμαχία με παρόμοιες δεξιές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το νεοσύστατο μπλοκ θα δώσει προτεραιότητα στην εθνική κυριαρχία και θα υποστηρίξει τη συμμετοχή σε συζητήσεις με τη Ρωσία.

Η ιδρυτική συνεδρίαση μιας νέας κοινοβουλευτικής ομάδας θα φιλοξενηθεί από το AfD στα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Πέμπτη, όπως αναφέρει το Der Spiegel το Σάββατο. Η έκθεση ανέφερε ανταλλαγή email μεταξύ του κόμματος και της διοίκησης του κοινοβουλίου. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, η νέα ομάδα μπορεί να περιλαμβάνει δεξιά κόμματα όπως το Vazrazhdane της Βουλγαρίας, το Konfederacja της Πολωνίας, το Mi Hazank Mozgalom της Ουγγαρίας, το Hnutie Republika της Σλοβακίας, το Se Acabo La Fiesta της Ισπανίας. , τη NIKH της Ελλάδας και το SOS της Ρουμανίας.

Πριν από τις ευρωεκλογές αυτόν τον μήνα, η παράταξη ID απέβαλε το AfD κυρίως λόγω των παρατηρήσεων του επικεφαλής υποψηφίου της, Μαξιμίλιαν Κραχ. Ο Krah δήλωσε σε πολλά ειδησεογραφικά μέσα ότι δεν πίστευε ότι κάθε μέλος των SS του Αδόλφου Χίτλερ “ήταν αυτόματα εγκληματίας”. Η αρχηγός του Εθνικού Ράλι Μαρίν Λεπέν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αποπομπή του AfD και απείλησε να αποχωρήσει από το μπλοκ εκτός εάν απομακρυνθεί το κόμμα του Κραχ. Ως εκ τούτου, παρά την αύξηση των εδρών του από 11 σε 15, το AfD έχει μείνει ανίσχυρο στο νομοθετικό σώμα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments