“Η ΕΕ θα μπορούσε να διαλυθεί τα επόμενα 10 με 15 χρόνια!”

0
Dodekanisos

Την άποψη ότι η ΕΕ θα μπορούσε να διαλυθεί μέσα στα επόμενα 10 – 15 χρόνια αν το θέμα της μετανάστευσης δεν τεθεί υπό έλεγχο, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοίκησης της Πολωνίας Maciej Duszczyk (Μάτσεϊ Ντούστσικ). Χαρακτηριστικά, τόνισε τα εξής:

«Εάν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη μετανάστευση, κινδυνεύουμε από την κατάρρευση Σένγκεν. Εάν πέσει το Σένγκεν, θα υπάρξουν λιγότερα επιχειρήματα υπέρ της ύπαρξης της ΕΕ. Σε αυτήν την περίπτωση, η ΕΕ θα μπορούσε να διαλυθεί. Αυτό είναι ένα πολύ ρεαλιστικό σενάριο για τα επόμενα 10-15 χρόνια», είπε ο πολιτικός.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επισημάνει πως «είναι πιθανό να εισαχθούν αυστηρότεροι νόμοι για τα σύνορα σε ορισμένες χώρες της Ένωσης, εάν δεν τροποποιηθεί σύντομα το σύμφωνο μετανάστευσης που εγκρίθηκε πρόσφατα. Αυτή θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους της ζώνης Σένγκεν», τόνισε.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις εισάγουν τις αρχές της ίδρυσης κέντρων επεξεργασίας στα σύνορα για μετανάστες που δεν έχουν προφανείς αξιώσεις ασύλου, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετέπειτα απέλασή τους από την ΕΕ. Το σύμφωνο απλοποιεί επίσης τη διαδικασία για την απέλαση από τις ευρωπαϊκές χώρες όλων των άλλων προσώπων στα οποία δεν χορηγείται άσυλο ή άδεια παραμονής. Εισάγει επίσης την εγκατάσταση μεταναστών βάσει ποσοστώσεων στις χώρες της ΕΕ, η οποία μπορεί να παραιτηθεί με την καταβολή τέλους σε ειδικό ταμείο για τη συντήρησή τους. Τα έσοδα από αυτά τα μέτρα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τον εξοπλισμό των συνόρων της ΕΕ και των στρατοπέδων μετανάστευσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments