«H Ρωσία μπορεί να εξετάσει την αλλαγή του πυρηνικού δόγματος!»

0
Dodekanisos

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η Ρωσία να κάνει αλλαγές στο πυρηνικό της δόγμα ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Σεργκέϊ Ριάμπκοφ. Είναι κάτι που επεσήμανε με δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο Υπουργικής συνάντησης των Bricks τονίζοντας ότι αυτό αν συμβεί θα είναι επακόλουθο των ενεργειών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
«Οι προκλήσεις που αυξάνονται χάρη στις απαράδεκτες και κλιμακωτικές ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ αναμφίβολα προκαλούν ένα πλήρες ερώτημα για το πώς τα βασικά έγγραφα για την πυρηνική αποτροπή μπορούν να ευθυγραμμιστούν περισσότερο με τις τρέχουσες ανάγκες», είπε ο Ryabkov.

Δεν μπήκε πάντως στην διαδικασία να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις ακριβείς τροποποιήσεις. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγο αφότου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επανέλαβε ξανά τη στάση της Μόσχας για τα πυρηνικά όπλα ως έσχατη επιλογή. Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας ομάδας ερωτήσεων και απαντήσεων στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία δεν ήταν ποτέ η πρώτη που καταφεύγει σε επιθετική πυρηνική ρητορική.

Το τρέχον πυρηνικό δόγμα του έθνους επιτρέπει τη χρήση ατομικών όπλων μόνο σε «εξαιρετικές περιπτώσεις» και η τρέχουσα κατάσταση στην πραγματικότητα δεν πληροί τις προϋποθέσεις, εξήγησε ο Πούτιν. Ο πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα ξεσπάσει ένας ολοκληρωτικός πυρηνικός πόλεμος, προσθέτοντας ότι μια τέτοια σύγκρουση θα είχε ως αποτέλεσμα «άπειρα θύματα» για όλους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments