Οι μισοί Ουκρανοί «βλέπουν» τη δημοκρατία σε παρακμή υπό τον Ζελένσκι!

0
Dodekanisos

Απογοητευμένοι με τον Βολόντιμιρ Ζελένσκυ είναι σχεδόν οι μισοί Ουκρανοί σύμφωνα με μια πρόσφατη πολύ ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση που έγινε από το το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου! Σύμφωνα με αυτήν, οι μισοί Ουκρανοί (περίπου το 43%) πιστεύουν ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί έχουν επιδεινωθεί στη χώρα κατά τη διάρκεια των πέντε ετών της προεδρίας του Βολόντιμιρ Ζελένσκι. Το 29% θεωρεί ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή και το 19% εξέφρασε την  ικανοποίηση του.

Όσοι παρατήρησαν πτώση της δημοκρατίας κλήθηκαν επίσης να αναφέρουν την αιτία της κατάστασης. Το 28% είπε ότι ευθύνονται οι ενέργειες των αρχών. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ζελένσκυ παραμένει στην εξουσία παρά το γεγονός ότι η θητεία του έληξε επίσημα στις 20 Μαΐου. Και αυτό διότι ακύρωσε τις προεδρικές εκλογές, επικαλούμενος το γεγονός ότι είχε επιβληθεί στρατιωτικός νόμος λόγω της συνεχιζόμενης στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Περίπου το 49% είπε επίσης ότι η κατάσταση στην ουκρανική οικονομία – όσον αφορά τη δημιουργία συνθηκών για ανάπτυξη, τη διαφάνεια των κανόνων και τη δίκαιη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις επιχειρήσεις – έχει επίσης επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Zelensky. Από αυτόν τον αριθμό, το 23% συνέδεσε τα προβλήματα με τη χάραξη εθνικής πολιτικής, με το 16,5% να λέει ότι η οικονομία είχε υποφέρει λόγω της στρατιωτικής σύγκρουσης, αναφέρει η δημοσκόπηση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments