«Δεν έχω ξαναδεί μεγαλύτερη ανευθυνότητα στη ζωή μου!»

0
Dodekanisos

Για μεγάλη ανευθυνότητα της Ευρώπης με αφορμή την εμπλοκή της στον πόλεμο της Ουκρανίας έκανε λόγο ο Βίκτορ Όρμπαν. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός μιλώντας στο κανάλι Patriota στο Youtube τόνισε ότι δεν έχει δει ποτέ “μεγαλύτερη ανευθυνότητα” από την ανάμιξη της Ευρώπης:

«Η Ευρώπη εμπλέκεται τόσο πολύ στον πόλεμο που δεν έχει καν εκτίμηση της κλίμακας του κόστους και των μέσων που απαιτούνται για την επίτευξη του στρατιωτικού της στόχου. Δεν έχω ξαναδεί τίποτα πιο ανεύθυνο στη ζωή μου. Κατά τη γνώμη μου, το ΝΑΤΟ ήθελε να γίνει μέρος στη σύγκρουση στην Ουκρανία και οι πιθανότητες να αποτραπεί η συμμαχία από το να το κάνει είναι περιορισμένες».

Ο ίδιος πρόσθεσε και τα εξής:
«Δεν θέλουμε κανένας άλλος να μπορεί να πάρει αποφάσεις για στρατολογία και να στείλει οπουδήποτε τους νέους μας σε ηλικία στρατεύματος. Πρέπει να ξεχάσουμε έναν ευρωπαϊκό στρατό με υποχρεωτική στράτευση, αυτή είναι μια τρελή ιδέα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα τον Μάιο, ο Manfred Weber, ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του μεγαλύτερου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρότεινε την επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν η ιδέα του Βέμπερ υλοποιούνταν, «οι ουγγρικές οικογένειες θα ενημερωνόντουσαν από τις Βρυξέλλες ή τη Γερμανία ότι τα παιδιά τους θα στρατολογούνταν υποχρεωτικά στον ευρωπαϊκό στρατό και θα τους έλεγαν πού θα πάνε», πρόσθεσε ο Όρμπαν.

«Ίσως σε 10 χρόνια οι τρέχουσες διαδικασίες να ονομάζονται προοίμιο του τρίτου παγκοσμίου πολέμου. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι εάν τα πράγματα πάνε άσχημα και δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε τη στρατιωτική ψύχωση που αναπτύχθηκε στις Βρυξέλλες, η ιστορία αυτών των χρόνων θα είναι επίσης ένα επεισόδιο των πρώτων χρόνων του μεγάλου παγκοσμίου πολέμου», είπε ο Όρμπαν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments