“Θα κάνουμε ότι ειναι δυνατόν για να …γονατίσουμε τη Ρωσία”

0
Dodekanisos

«Να σταματήσει η Ρωσική στρατιωτική μηχανή στην Ουκρανία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα σήμερα!». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον πρόεδρο της Εσθονίας Alar Karis. Κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γονατίσουμε τη Ρωσία και τον Πούτιν. Τότε θα είναι δυνατή η έναρξη σοβαρών διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι είναι σίγουρος πως «η Ρωσία δεν θα αλλάξει στο εγγύς μέλλον», όπως είπε:
«Δεν πιστεύω πραγματικά στις γρήγορες αλλαγές. Η Ρωσία είχε μια ευκαιρία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αλλά όλα πήγαν στραβά. Ακόμη και η απαλλαγή από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε αλλαγή. Χρειάζονται αρκετοί παράγοντες, ο σημαντικότερος από τους οποίους είναι η βούληση των πολιτών να αδράξουν την ευκαιρία για αλλαγή». «Μπορεί να χρειαστεί να περάσουμε από πολλούς περισσότερους Ρώσους ηγέτες πριν αρχίσει να συμβαίνει κάτι», λέει ο Karis με σκεπτικισμό. Σύμφωνα με τον ίδιο, απαιτείται πίεση, μεταξύ άλλων από τη Δύση, ώστε οι απλοί Ρώσοι να καταλάβουν ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments