Αρχική Videos Σοκ, “έφυγε” στα 59 του χρόνια και ο Τζιανλούκα Βιάλι

Σοκ, “έφυγε” στα 59 του χρόνια και ο Τζιανλούκα Βιάλι

0

Νέα θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Τζιανλούκα Βιάλι. Ο παλαίμαχος άσος είχε καρκινό στο πάγκρεας και τα τελευταία χρόνια έδινε τη δική του μάχη. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός από το πέρασμα του στη Σαμπντόρια και τη Γιουβέντους ενώ έπαιξε για τρεις σεζόν και στην Τσέλσι, μια ομάδα στην οποία πρόσφερε αργότερα τις υπηρεσίες του και ως προπονητής. Έχει εργαστεί επίσης και στη Γουότφορντ.

Κομβική ήταν και η παρουσία του στο Euro 2021 το οποίο κατέκτησε η Ιταλία με τον ίδιο να είναι στενός βοηθός του Ρομπέρτο Μαντσίνι και τους παίκτες να αποθεώνουν τον ρόλο του στα ιταλικά αποδυτήρια.Ήταν πρωταθλητής Ιταλίας τόσο με τη Σαμπντόρια όσο και με τη Γιουβέντους, ενώ κατέκτησε και το Champions League με την ομάδα του Τορίνο το 1996. Με την εθνική Ιταλίας ήταν τρίτος στον κόσμο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990. Το 2018, ο Vijali ανακοίνωσε ότι θεραπεύτηκε από τον καρκίνο στο πάγκρεας δηλώνοντας τότε πως «ήταν δύσκολο, ακόμα και για κάποιον σκληρό τύπο όπως εγώ, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά». 

Δυστυχώς η ασθένεια επέστρεψε το 2022. Ξαφνικά αρρώστησε στο σπίτι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Ο θάνατος του έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την απώλεια του Πελέ αλλά και του Σίνισα Μιχαίλοβιτς. Ο Vijali άφησε πίσω τη σύζυγό του, Catherine, με την οποία έχει δύο κόρες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments