Αρχική Videos O Eμμανουέλ Μακρόν κάλεσε για μια ενιαία παγκόσμια τάξη

O Eμμανουέλ Μακρόν κάλεσε για μια ενιαία παγκόσμια τάξη

0

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στη σύνοδο κορυφής του Apec στην Μπανγκόκ, όπου συγκεντρώθηκαν οι παγκόσμιοι ηγέτες, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε για μια «ενιαία παγκόσμια τάξη». «Είμαστε σε μια ζούγκλα και έχουμε δύο μεγάλους ελέφαντες που προσπαθούν να γίνουν όλο και πιο νευρικοί», είπε. «Αν γίνουν πολύ νευρικοί και ξεκινήσουν έναν πόλεμο, θα είναι μεγάλο πρόβλημα για την υπόλοιπη ζούγκλα», πρόσθεσε ο Μακρόν.
«Είστε από την πλευρά των ΗΠΑ ή της Κίνας; Γιατί τώρα, σταδιακά, πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να δουν ότι υπάρχουν δύο τάξεις σε αυτόν τον κόσμο. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος, ακόμη και για τις ΗΠΑ και για την Κίνα. Χρειαζόμαστε μια ενιαία παγκόσμια τάξη», κατέληξε.

«Οι χώρες πρέπει να αγωνιστούν για μια βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς για να αντιμετωπίσουν την ανισότητα και την αστάθεια», είπε. «Αγωνίσου, όλοι θέλουμε να κερδίσουμε. Αλλά πρέπει να σέβεσαι την κυριαρχία του άλλου».

«Είμαι σίγουρος ότι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουν όλοι είναι να συνεργαστούν και να αποδεχτούν ότι όλα τα μέλη διαφορετικών περιοχών αυτού του κόσμου, στο τέλος, θα κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη και καλύτερη», πρόσθεσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments