Αρχική Videos “Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε με τη Δύση, συνεργασία με άλλες χώρες”

“Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε με τη Δύση, συνεργασία με άλλες χώρες”

0

«Δεν υπάρχει πλέον κανένα νόημα να διατηρήσουμε την προηγούμενη παρουσία μας στη Δύση». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ, μιλώντας σε πτυχιούχους Πανεπιστημίου οι οποίοι έγιναν δεκτοί στην διπλωματική υπηρεσία. Στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του χαρακτηριστικά τόνισε και τα εξής:

«Δεν έχει νόημα και δεν υπάρχει καμία επιθυμία να διατηρήσουμε την ίδια παρουσία στις δυτικές χώρες. Οι άνθρωποι μας εργάζονται σε συνθήκες που δύσκολα μπορούν να ονομαστούν ανθρώπινες. Σταματήστε οποιαδήποτε οικονομική συνεργασία».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι χώρες της Ασίας , της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής , αντίθετα, χρειάζονται επιπλέον προσοχή. Σημείωσε ότι πλέον συντονίζονται πολλά σχέδια σε ανώτατα και υψηλά επίπεδα, για τα οποία χρειάζεται διπλωματική υποστήριξη. Πρόκειται για στήριξη επιχειρηματικών, κοινών πολιτιστικών, ανθρωπιστικών, εκπαιδευτικών έργων, διευκρίνισε ο υπουργός.
Ο Λαβρόφ τόνισε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιεί πλέον γεωγραφικό αναπροσανατολισμό των δραστηριοτήτων του τόσο στο εξωτερικό όσο και στα κεντρικά γραφεία. Η ρωσική διπλωματία θα μετατοπίσει το «κέντρο βάρους» σε χώρες που είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τη Μόσχα σε ισότιμη και αμοιβαία επωφελή βάση και να αναζητήσουν πολλά υποσχόμενα κοινά έργα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments