Αρχική Videos “Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πάψει να υπάρχει με αυτή τη μορφή”

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πάψει να υπάρχει με αυτή τη μορφή”

0

Η Μολδαβία θα πρέπει να εγκαταλείψει τη φιλοευρωπαϊκή εξωτερική της πολιτική, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα πάψει να υπάρχει, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Ιγκόρ Ντόντον. Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό First in Moldova, ο Ντόντον τόνισε και τα εξής:
«Δεν πιστεύω στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και δεν πιστεύω ότι η Μολδαβία θα γίνει μέρος της ΕΕ, γιατί η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα υπάρχει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, επειδή οι εταίροι προσπαθούν να την ολοκληρώσουν οικονομικά. Η ΕΕ δεν μπορεί να υπάρχει πια με αυτή τη μορφή, είναι απαραίτητο να αλλάξει κάτι».

Η Μολδαβία χρειάζεται μια στρατηγική εταιρική σχέση με τη Ρωσία, την Κίνα, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Τουρκία, πιστεύει ο πολιτικός. «Πρέπει να είμαστε φίλοι με όλους, με βάση τα ενδιαφέροντά μας», πρόσθεσε ο ίδιος.
Πριν από λίγο καιρό, ο Ντόντον, είχε αναφερθεί και στο θέμα της ενέργειας λέγοντας πως η Μολδαβία καλείται να αντιμετωπίσει έναν σκληρό χειμώνα:
«Βρισκόμαστε σε έναν σκληρό χειμώνα με αστρονομικές τιμές ενέργειας, με μια κατεστραμμένη οικονομία και μια αποτυχημένη κοινωνική πολιτική. η κυβέρνηση με επικεφαλής την πρωθυπουργό Ναταλία Γαβριλίτσα αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κρίσιμη κατάσταση στην οικονομία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments