Αρχική Videos Αποφασισμένος να επαναφέρει περιορισμούς είναι ο Lauterbach

Αποφασισμένος να επαναφέρει περιορισμούς είναι ο Lauterbach

0

Αποφασισμένος να επαναφέρει ορισμένους περιορισμούς από το χειμώνα στην καθημερινότητα των Γερμανών είναι ο Υπουργός Υγείας της χώρας Karl Lauterbach. Ετοιμάζει μια τροποποίηση στο νόμο περί λοιμώξεων η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Σεπτέμβριο.

 «Σε ένα πρώτο στάδιο τα ομόσπονδα κρατίδια θα μπορούν να αποφασίζουν αυτόνομα, από την 1η Οκτωβρίου, εάν θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για όλους, πλην εκείνων που έχουν εμβολιαστεί τους τελευταίους τρεις μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Lauterbach και πρόσθεσε και τα εξής για το τι θα γίνει αν τα κρούσματα αυξηθούν:   

«Καταργούνται οι εξαιρέσεις από την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ίσως μάλιστα η μάσκα γίνει υποχρεωτική ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους». Ο πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου Κλάους Ράινχαρντ θεωρεί πάντως ότι είναι «πρακτικά αδύνατον» να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο και διερωτάται «ποιος μπορεί να ελέγξει με αποτελεσματικό τρόπο σε έναν κλειστό χώρο, εάν οι εξαιρεθέντες από την υποχρεωτική χρήση μάσκας έχουν εμβολιασθεί το προηγούμενο τρίμηνο;».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments