Αρχική Videos Ευρωπαϊκό …μέτωπο κατά της Λεπέν ενόψει Γαλλικών εκλογών

Ευρωπαϊκό …μέτωπο κατά της Λεπέν ενόψει Γαλλικών εκλογών

0

Ανοιχτά υπέρ του Εμμανουέλ Μακρόν ενόψει των Γαλλικών εκλογών τάχθηκαν με κοινό τους άρθρο στη Γαλλική εφημερίδα Le Monde ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς καθώς και οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας Πέδρο Σάντσες και Αντόνιο Κόστα αντίστοιχα.

Μεταξύ άλλων τονίζουν και τα εξής:
«Οι γάλλοι πολίτες βρίσκεται ενώπιον κρίσιμης επιλογής, για την Γαλλία και για τον καθένα μας στην Ευρώπη. Είναι η επιλογή μεταξύ ενός δημοκρατικού υποψηφίου, ο οποίος γνωρίζει ότι η δύναμη της Γαλλίας αυξάνεται σε μια ισχυρή και ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή Ένωση και μιας υποψήφιας της Ακροδεξιάς, η οποία στέκεται ανοιχτά αλληλέγγυα με όσους επιτίθενται στην ελευθερία και στη δημοκρατία μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν ο οποίος σε δηλώσεις του επεσήμανε πως η «Γαλλία θα έχει κάποιο είδος πολιτικού εμφύλιου πολέμου» και πως αν νικήσει η Λε Πεν, «αυτό θα οδηγούσε  σε ανεπανόρθωτη ζημιά για την ουσία του σχεδίου ειρήνης και αξιών της ΕΕ.  «Μετά τον Τραμπ και το Brexit, η Λεπέν θα ήταν θανατηφόρα» για την ΕΕ, είπε χαρακτηριστικά.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments