Αρχική Videos Εξακολουθούν να μένουν στους δρόμους οι Καναδοί

Εξακολουθούν να μένουν στους δρόμους οι Καναδοί

0
Dodekanisos

Έκρυθμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην Οττάβα του Καναδά με χιλιάδες διαδηλωτές να εξακολουθούν να παραμένουν στο δρόμο ζητώντας τον τερματισμό των υποχρεωτικοτήτων και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντώ.

Η αστυνομία κάνει λόγο για μια «ολοένα και πιο επικίνδυνη διαμαρτυρία» και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά μέσα ετοιμάζονται να πάρουν μέτρα. Στη δυτική επαρχία της Αλμπέρτα, όπου οι φορτηγατζήδες έχουν μπλοκάρει μια μεγάλη συνοριακή διάβαση με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια παρόμοια διαμαρτυρία, ο πρωθυπουργός Τζέισον Κέννε είπε ότι οι υπουργοί θα συναντηθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να ξεκινήσουν την άρση των περιορισμών, φοβούμενοι μεγαλύτερες αντιδράσεις.

Αποκλεισμοί σχεδιάζονται επίσης στην πόλη του Κεμπέκ και στο Τορόντο, όπου οι αρχές έκλεισαν την πρόσβαση στα κέντρα των πόλεων. Με άλλα 400 φορτηγά και 2.000 διαδηλωτές να αναμένεται να φτάσουν στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο, η αστυνομία της Οτάβα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι 150 επιπλέον αστυνομικοί θα αναπτυχθούν και θα δημιουργηθούν οδοφράγματα από σκυρόδεμα για να εμποδίσουν περισσότερα οχήματα να φτάσουν στον πυρήνα της πόλης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments