Αρχική Videos Σκληρό lockdown ανακοίνωσε η Ολλανδία λόγω της “όμικρον”

Σκληρό lockdown ανακοίνωσε η Ολλανδία λόγω της “όμικρον”

0
Dodekanisos

Η Ολλανδία θα μπει σε αυστηρό lockdown κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς λόγω της μετάλλαξης όμικρον όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. Όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων, κομμωτηρίων, μουσείων και γυμναστηρίων θα παραμείνουν κλειστά από την Κυριακή έως τις 14 Ιανουαρίου. Όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον έως τις 9 Ιανουαρίου.

«Η Ολλανδία κλείνει ξανά. Αυτό είναι αναπόφευκτο λόγω του πέμπτου κύματος που μας έρχεται με την παραλλαγή Omicron», είπε ο Ρούτε σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου. Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν μια σύσταση ότι τα νοικοκυριά δεν δέχονται περισσότερους από δύο επισκέπτες καθώς και ότι οι εξωτερικές συγκεντρώσεις περιορίζονται επίσης σε έως δύο άτομα.

Η Omicron αναμένεται να γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή του ιού στην Ολλανδία μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε ο κορυφαίος Ολλανδός ειδικός σε θέματα μολυσματικών ασθενειών Jaap van Dissel. Ενώ περισσότερο από το 85% του ολλανδικού ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, λιγότεροι από το 9% των ενηλίκων έχουν κάνει αναμνηστικό εμβόλιο, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments