Αρχική Επικαιρότητα Χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες λένε «όχι» στην υποχρεωτικότητα

Χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες λένε «όχι» στην υποχρεωτικότητα

0
tovima.gr
Dodekanisos

Μολονότι παρήλθε η προθεσμία, περισσότεροι από 10.000 στρατιώτες της Αεροπορικής Εθνικής Φρουράς και των εφέδρων δεν έλαβαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, όπως ανακοινώνει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF). Μερικοί εξ αυτών κινδυνεύουν με αποκλεισμό από εκπαιδεύσεις ή ακόμα και με απόλυση. 

Ειδικότερα, περίπου 11.000 στρατιώτες παραμένουν ανεμβολίαστοι, αποτελώντας το 6% του συνολικού προσωπικού της Αεροπορικής Εθνικής Φρουράς (107.000) και των Εφέδρων (68.000). Περίπου 3.500 έχουν λάβει ιατρικές ή διοικητικές εξαιρέσεις. Ενώ άλλοι 5.800 έχουν υποβάλει αίτηση για εξαιρέσεις για θρησκευτικούς λόγους, αν και καμία από αυτές δεν έχει εγκριθεί μέχρι στιγμής.

Επιπροσθέτως, 2.100 περίπου αρνούνται να εμβολιαστούν. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των μη εμβολιασμένων μπορεί να είναι μικρότερος, καθώς ορισμένοι πιλότοι πιθανόν να έχουν εμβολιαστεί σε πολιτικά φαρμακεία χωρίς να έχουν ειδοποιήσει την υπηρεσία, αναφέρει η USAF. Η εκπρόσωπος της USAF, Ann Stefanek, τονίζει στο Αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων AP ότι οι ανεμβολίαστοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν το εμβόλιο όταν παρουσιαστούν στη βάση.

«Τα μη εμβολιασμένα μέλη της Αεροπορικής Εθνικής Φρουράς θα παρουσιαστούν στην υπηρεσία για το Σαββατοκύριακο της άσκησης ως συνήθως», λέει η Stefanek. «Οι διοικητές θα χρησιμοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους σχετικά με τις απαιτήσεις του εμβολιασμού και τις συνέπειες της μη συμμόρφωσης με την εντολή». Ποιες μπορεί να είναι αυτές οι συνέπειες είναι ακόμα ασαφές.

Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin υπογράμμισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τα μέλη της Εθνοφρουράς που αρνήθηκαν τον εμβολιασμό δεν θα επιτρέπεται να αναλάβουν την εκπαίδευση που χρηματοδοτείται από την ομοσπονδία που απαιτείται για να διατηρήσουν το αξίωμά τους. Επίσης, δεν θα πληρώνονταν ούτε θα κέρδιζαν πίστωση για συνταξιοδότηση ή άλλες ομοσπονδιακές παροχές.

Η προθεσμία εμβολιασμού ήταν στις 2 Δεκεμβρίου. Περίπου το 91,5% της Φρουράς και της Εφεδρείας είχαν εμβολιαστεί από την Πέμπτη. Το 97% του εν ενεργεία προσωπικού της USAF, του οποίου η προθεσμία ήταν πριν από έναν μήνα, έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο, ο Austin εξέδωσε διαταγή ότι όλα τα εν ενεργεία στρατιωτικά μέλη έπρεπε να εμβολιαστούν. 

Ενώ οι περισσότερες πολιτείες και υποκαταστήματα υπηρεσιών έχουν ακολουθήσει τις εντολές, η Εθνική Φρουρά της Οκλαχόμα αμφισβήτησε την εντολή στο δικαστήριο.

Με πληροφορίες από: rt.com

 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments