Αρχική Videos Macron: Υποχρεωτική η τρίτη δόση για τους άνω των 65 ετών

Macron: Υποχρεωτική η τρίτη δόση για τους άνω των 65 ετών

0
Dodekanisos

Ο Emmanuel Macron, δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ότι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού είναι ανησυχητική και κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν. «Εμβολιαστείτε. Εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Εμβολιαστείτε για να ζήσετε φυσιολογικά», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος. Επιπλέον, ο Macron, τόνισε ότι η τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου, θα γίνει υποχρεωτική τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών. “Ώστε να μπορούν και οι ίδιοι να συνεχίσουν να διατηρούν το υγειονομικό τους πάσο”, όπως είπε.

Από εκεί και πέρα, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα επιστροφής σε περιοριστικά μέτρα που υπήρχαν στο παρελθόν. Χαρακτηριστικά, τόνισε τα εξής: “Η κατάσταση είναι σίγουρα ανησυχητική. Ωστόσο, δεν δικαιολογεί την επιστροφή των περιορισμών που εφαρμόστηκαν μεταξύ της άνοιξης του 2020 και του καλοκαιριού του 2021. Ως εκ τούτου, μέχρι σήμερα δεν τίθεται θέμα επαναφοράς μέτρων περιορισμού ή ακόμη και απαγόρευσης κυκλοφορίας”.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς παιδιών 5 έως 11 ετών δεν εξέφρασε την επιθυμία να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι ένα ευαίσθητο θέμα και σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που ουσιαστικά έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για τον εμβολιασμό των παιδιών, η Γαλλία δεν έχει την ίδια διάθεση, τουλάχιστον προς το παρών

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments