Αρχική Επικαιρότητα Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάρρευση ψευδοροφής σε σχολείο

Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάρρευση ψευδοροφής σε σχολείο

0
newsit.gr
Dodekanisos

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση της ολικής κατάρρευσης ψευδοροφής σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές σώθηκαν χάρη στην παρατηρητικότητα και έγκαιρη παρέμβαση της δασκάλας και κάπως έτσι δεν υπήρξαν θύματα.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, για να ερευνηθούν τυχόν αδικήματα κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης στο σχολείο.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», στο πλαίσιο της έρευνας θα γίνει αυτοψία και θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες ο διευθυντής του σχολείου και εκπρόσωποι των γονέων. Ενώ αναμένεται να προβούν σε ανωμοτί κατάθεση και εκπρόσωποι της εταιρείας εργολάβων που είχε αναλάβει τις καλοκαιρινές εργασίες.

ΣΥΡΙΖΑ: Μία εικόνα χίλιες λέξεις

Το περιστατικό σχολίασε η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μάλιστα συνέδεσε το περιστατικό τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Παιδείας. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τις παιδαγωγικές και υγειονομικές συνέπειες της πανδημίας.

«Μια φωτογραφία από την κατάρρευση της οροφής σε σχολείο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, 1.000 λέξεις για την κατάσταση της Παιδείας την περίοδο Μητσοτάκη-Κεραμέως. Με οροφές να πέφτουν. Σχολεία να πλημμυρίζουν. Σχολικά γεύματα να μη δίνονται. 38.000 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και μαθήτριες. Τμήματα να συγχωνεύονται και 200.000 παιδιά να συνωστίζονται σε ακατάλληλες αίθουσες. 

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις παιδαγωγικές και υγειονομικές συνέπειες της πανδημίας. Ταυτόχρονα, αδιαφορεί παντελώς για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό των σχολικών κτιρίων, τα οποία «φέρουν τις ρωγμές» της παλαιότητας και της μνημονιακής περιόδου. Καμία σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, καμία πρόβλεψή και στις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης», κατέληξε η ανακοίνωση. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments