Αρχική Επικαιρότητα Μαιευτικό τμήμα έκλεισε γιατί οι νοσοκόμες αρνούνται τον εμβολιασμό τους

Μαιευτικό τμήμα έκλεισε γιατί οι νοσοκόμες αρνούνται τον εμβολιασμό τους

0
Dodekanisos

Έκλεισε προσωρινά μαιευτική κλινική στη Νέα Υόρκη καθώς αρκετές νοσοκόμες παραιτήθηκαν λόγω της υποχρέωσης να κάνουν το εμβόλιο κατά του νέου ιού. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το μαιευτήριο βρίσκεται στο νοσοκομείο Lewis County στη Νέα Υόρκη. Από τις 25 Σεπτεμβρίου το συγκεκριμένο τμήμα σταματάει τη λειτουργία του καθώς δεν μπορεί πλέον να στελεχωθεί. Έξι νοσοκόμες δεν δέχονται να κάνουν το εμβόλιο και έτσι αποφάσισαν να σταματήσουν. Επίσης το νοσοκομείο αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα καθώς συνολικά 30 υπάλληλοι και σε άλλους τομείς έχουν αρνηθεί να κάνουν το εμβόλιο.

Συνολικά, το νοσοκομείο διαθέτει ποσοστό εμβολιασμού 73%, με 464 υπαλλήλους να έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής. Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού, 165 άτομα, δεν έχουν κάνει το ίδιο με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα λειτουργίας. Ενώ δεν είναι υπερβολικό να σημειώσουμε ότι και άλλα τμήματα ίσως οδηγηθούν στο κλείσιμο.

Η επαρχία Lewis όπου βρίσκεται το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει οριστεί ως περιοχή πολύ υψηλής μετάδοσης Covid-19 σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Οι νοσηλείες αυξήθηκαν περίπου κατά 35% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι. Περίπου το 54% του συνολικού πληθυσμού του νομού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments