Αρχική Επικαιρότητα Χωρίς ρεύμα και νερό για πολλές ώρες έμεινε η Ρόδος χθες

Χωρίς ρεύμα και νερό για πολλές ώρες έμεινε η Ρόδος χθες

0
Dodekanisos

Πολύωρες ήταν οι διακοπές τόσο της ηλεκτροδότησης όσο και της υδροδότησης του νησιού της Ρόδου όταν καταστράφηκαν κρίσιμες υποδομές από την πυρκαγιά που είναι ακόμα σε εξέλιξη στον νησί. 

Συγκεκριμένα η πυρκαγιά κατέστρεψε πυλώνες υψηλής τάσης με αποτέλεσμα να βγουν εκτός λειτουργίας και τα δυο εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού. Αυτό με την σειρά του είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν οι αντλίες στο δίκτυο της ΔΕΥΑΡ και να σταματήσει η και η υδροδότηση του νησιού.

Χωρίς ρεύμα πέρασαν όλο το βράδυ σε μερικές περιοχές της Ρόδου

Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο μέρος του νησιού όμως υπάρχουν περιοχές που έμειναν χωρίς ρεύμα όλο το βράδι, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τεχνικών να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ γίνεται αναφορά στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της πυρκαγιάς

Προβλήματα και στην υδροδότηση του νησιού

Μεγάλα προβλήματα σημειώθηκαν και στην υδροδότηση του νησιού, που μεταξύ άλλων δυσκόλεψαν και το έργο των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούσαν στη περιοχή της κοιλάδας των πεταλούδων. Λόγω της εκτεταμένης διακοπής ρεύματος τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΡ σταμάτησαν με αποτέλεσμα να μην έχει νερό μεγάλο μέρος του νησιού αλλά και οι πυροσβεστικοί κρουνοί περιμετρικά της κοιλάδας των πεταλούδων. Πάντος μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αποκαταστάθηκε σταδιακά και η υδροδότηση του νησιού αν και σε ορισμένες περιοχές παρατηρούνται προβλήματα χαμηλής πίεσης καθώς έχει υποστεί βλάβη στις υποδομές των δυτικών ύδρευσης και αποχέτευσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments