Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Υποχρεωτικό εμβολιασμό και άλλων ομάδων εξετάζει η κυβέρνηση

Υποχρεωτικό εμβολιασμό και άλλων ομάδων εξετάζει η κυβέρνηση

0
Dodekanisos

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών και εργαζομένων στον επισιτισμό

Το ενδεχόμενο επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών και για άλλες ομάδες εργαζομένων άφησε ανοικτό ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έκανε γνωστό πως ο Πρωθυπουργός έχει ήδη λάβει εισηγήσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών αλλά και των εργαζομένων σε εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Ικανοποίηση από την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος αν και δεν φαίνεται να πιάνει τον αρχικό στόχο για 70% των ενηλίκων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Σ. Πέτσας όταν ρωτήθηκε για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος δήλωσε ικανοποιημένος. Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει ευθέως για το αν θα επιτευχθεί ο στόχος του 70% των ενηλίκων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού που είχε ανακοινώσει κατά την έναρξή του εμβολιαστικού προγράμματος ο Πρωθυπουργός. 

“Πλέον δίνονται δυνατότητες εμβολιασμού με κινητές μονάδες, κλείσιμο ραντεβού ακόμα και την επόμενη ημέρα αλλά και επιλογή εμβολίου, οπότε να διευκολύνονται οι πολίτες στον άμεσο εμβολιασμό τους”, τόνισε ο κ. Πέτσας. 

Ο κ. Πέτσας ζήτησε για μια ακόμα φορά να εμπλακεί στην προσπάθεια πειθούς των ανεμβολίαστων η εκκλησία αλλά και οι υγειονομικοί. “Υγειονομικοί αλλά και εκκλησία πρέπει να βοηθήσουν ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί καθώς εμβολιασμός σημαίνει ζωή” επισήμανε ο αναπ. υπουργός Εσωτερικών. 

Παρά το γεγονός ότι η χθεσινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου περιλαμβάνει ξεκάθαρη αναφορά στην ελεύθερη επιλογή για εμβολιασμό, ο Στέλιος Πέτσας έκανε την δική του ανάγνωση λέγοντας πως θα υπάρξει ακόμα και απομάκρυνση ιερέων από ναούς σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν. 

Σε ότι αφορά την επιβολή νέου lockdown ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι εφόσον υπάρχει το εμβόλιο και η δυνατότητα επιλογής εμβολιασμού σε όλους, η επιβολή νέων καθολικών μέτρων περιορισμού δεν είναι πλέον επιλογή για την κυβέρνηση.

Τέλος για την ενίσχυση των δήμων ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε τη χορήγηση επιπλέον 50 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα πρόσθεσε προχωρούν προς έγκριση πλήθος έργων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments