Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Πρωταθλήτρια και στις κορασίδες η Τελχινίδα

Πρωταθλήτρια και στις κορασίδες η Τελχινίδα

0
Dodekanisos

Νταπλ και φέτος για την Τελχινίδα στα πρωταθλήματα ‘ειδικών συνθηκών’ που διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή βόλεϊ Δωδεκανήσου αφού οι αθλήτριες του Νίκου Τσιντομηνά και της Φαίης Μίχου επικράτησαν και στο τελικό της κατηγορίας κοριτσιών κ18 του Φοίνικα με 0-3 σετ. Είχε προηγηθεί πριν λίγες ημέρες η κατάκτηση του τίτλου στις νεάνιδες (κ20).

Να σημειωθεί ότι είναι η 4η κατάκτηση του τίτλου στις κορασίδες την τελευταία πενταετία για την Τελχινίδα ενώ στις νεάνιδες έχει 5 στα 5!

Ο σημαντικός αυτός αγώνας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (30/6) στο κλειστό της Κρεμαστής ήταν ουσιαστικά ο τελικός, αφού οι δύο διεκδικητές ήταν 1-1 στις νίκες.

Οι μικρές της Τελχινίδας μπήκαν δυνατά στο ματς και με δύσκολο σερβίς και αποτελεσματικές επιθέσεις πήραν χωρί; Να δυσκολευτούν το 1ο σετ με 16-25.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Φοίνικα από την αρχή του επόμενου σετ που του έφερε με προβάδισμα 7 πόντων (12-5). Οι φιλοξενούμενες βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, αντέδρασαν και από το 18-12 που έχαναν κατάφεραν αρχικά με ένα σερί 8 πόντων να προηγηθούν με 18-20 και στη συνέχεια να κερδίσουν και το 2ο σετ με 20-25.

Στο 3ο σετ η αναγκαστική αλλαγή τακτικής (λόγω τραυματισμού) από τον Νίκο Αντωνιάδη δεν άλλαξε την κατάσταση και η Τελχινίδα πήρε άνετα το σετ (10-25) και μια σπουδαία νίκη που της χάρισε και τον τίτλο της πρωταθλήτριας κορασίδων.

ΑΕΣΠ Φοίνικας – ΡΣΦΠ Τελχινίς 0-3 σετ σε 69΄(16-25 σε 25΄, 20-25 σε 30΄ και 10-25 σε 14΄)

Φοίνικας: (Νίκος Αντωνιάδης) Ελένη Αθανασάκη, Ειρήνη Γεράκη, Ραφαέλλα Γιάννη, Μαριέττα Κορμπα, Καλλιόπη Κουκιά (λ), Ηλιάνα Νόβα, Καθολική Κουκιά, Αλεξάνδρα Τοντόροβα και Σωτηρία Τύπου.

Τελχινίς: (Νίκος Τσιντομηνάς) Αλέξια Γκιάτα, Νικολέτα Γκίκα, Ραφαέλλα Ζωγράφη, Σταυρούλα Καλιόζη, Πάολα Σουσάρι, Σταματίνα Γκιζέττη, Κριστιάνα Ζντράβα, Κάλλια Θαρρενάκη (λ), Σεβγκή Τσερκές-Σουτζίου, Παρασκευή Τσιλιμίγκα και Αριέτα Τερζίου.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Σωτήρης Σταματίου, Ευθύμης Καλημεράκης και ο Μαίνα Παπαβασιλείου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments