Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Είχαμε γίνει δούλοι του …συστήματος και ο κορωνοϊός μας …ξύπνησε…

Είχαμε γίνει δούλοι του …συστήματος και ο κορωνοϊός μας …ξύπνησε…

0
Φωτογραφία από Tumisu από το Pixabay
Dodekanisos

Έχει και τα καλά του ο …κορωνοϊός. Σε προσωπικό επίπεδο, γι αυτούς που έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά και έχουν αυτό που λέμε …πνεύμα ανήσυχο. Και για να μην κατηγορηθούμε ότι το ποτήρι τους τελευταίους μήνες το βλέπουμε …μισοάδειο με τα άρθρα μας, ας προσπαθήσουμε να το δούμε …μισογεμάτο.

Ο ιός αυτός λοιπόν που έχει καταφέρει να αναστατώσει όλο τον πλανήτη για τους λόγους που είναι φανεροί και έχουν αναλυθεί πάρα πολλές φορές, μας έδωσε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα και να τα βάλουμε στη σωστή τους βάση. Αυτή που αγνοούσαμε πολλά χρόνια τώρα γιατί ήμασταν είτε «βολεμένοι» στην καθημερινότητα που είχαμε χτίσει, είτε τέλος πάντων παραδομένοι στο ότι …η κατάσταση αυτή είναι και δεν αλλάζει. Έπρεπε να έρθει ένας ιός για να μας …ξυπνήσει και να μας επαναφέρει στην τάξη. Να μας κάνει να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα και τι συμβαίνει γύρω μας. Και ποια είναι αυτή; Ότι το σύστημα μας έχει προσφέρει …τρελή προπαγάνδα εδώ και πολλά χρόνια που μας έκανε να πιστεύουμε ότι είμαστε ελεύθεροι και ζούμε δημοκρατικά.

Το σύστημα μας έλεγε. Τι θέλεις; Αριστερά; Έχω… και μας την έδινε απλόχερα. Εσύ τι θέλεις; Δεξιά; Και από αυτό έχω… πάρε όσο θες. Μήπως θέλεις άκρα δεξιά, άκρα αριστερά… Μην ανησυχείς και από αυτό υπάρχει. Θέλεις να είσαι αναρχικός; Να βγεις στο δρόμο και να τα σπάσεις; Να πας κόντρα στο σύστημα; Και από αυτό έχω. Απλόχερα. Πάρε… Το σύστημα μας ελέγχει απόλυτα. Από την ημέρα που έχουμε γεννηθεί. Και έχει δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για να μας κάνει να νιώσουμε ότι εμείς αποφασίζουμε και εμείς ορίζουμε τις ζωές μας. Πόσο λάθος κάναμε αγαπητοί μου φίλοι… Πως είναι δυνατόν να πιστέψαμε κάτι τέτοιο;

Αλλά και πόσα άλλα τρομερά λάθη έχουμε κάνει, υπηρετώντας ουσιαστικά τις προσταγές του συστήματος. Καταπατήσαμε θεμελιώδεις αξίες της Ελληνικής κοινωνίας. Καταστρέψαμε τον ιερό όρο οικογένεια, υποταχθήκαμε πλήρως στον μοντέρνο τρόπο ζωής που μας προσφέρουν απλόχερα τα ΜΜΕ, αποδεχόμενοι νέοι ήθη και έθιμα, όχι έντιμα και ηθικά. Λοιδορήσαμε τις πραγματικές παραδόσεις, τις σωστές αξίες, κατεβάσαμε τις εικόνες από τα σχολεία, τις αντικαταστήσαμε με άλλες, αποδεχθήκαμε τον …ξεπεσμό της Εκκλησίας, απωλέσαμε τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, γίναμε απόλυτοι δούλοι του χρήματος, «μαγευτήκαμε» από τη νέα τεχνολογία αναζητώντας πάντα το καλύτερο κινητό, τον πιο γρήγορο υπολογιστή, κτλ, κτλ. Δεν ενδιαφερθήκαμε ποτέ για το συνάνθρωπο μας που πεινούσε, ή περνούσε δύσκολα. Δεν μας απασχόλησε ποτέ ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που είχε την ανάγκη μας αλλά τον αφήσαμε να καταστραφεί ή ακόμα και να πεθάνει.

Το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να είμαστε καλά εμείς και γεμάτη η τσέπη μας και οι άλλοι να πάνε να …. ΕΜΕΙΣ τα κάναμε όλα αυτά και δυστυχώς δεν έχουμε καμία απολύτως δικαιολογία. Είναι απολύτως λογικό να περνάμε αυτό που περνάμε τους τελευταίους μήνες γιατί είμαστε φερέφωνα του ίδιου του συστήματος και κινούμαστε στους ρυθμούς που αυτό θέλει. Νιώθω ότι είμαι και εγώ συνυπεύθυνος γιατί δεν έκανα τίποτα τα προηγούμενα χρόνια για να σταματήσω όλο αυτό, το αποδέχθηκα και είπα …δεν βαριέσαι… Και τώρα τα …λούζομαι κανονικά.

Αν υπάρχει λοιπόν ένα θετικό που έχει φέρει αυτός ο κορωνοϊός είναι ότι μας ξύπνησε από τον λήθαργο. Αυτούς τουλάχιστον που θέλουμε να δούμε χωρίς παρωπίδες την αλήθεια κατάματα. Και πάντα έχω την πίστη ότι αυτοί που έχουν ξυπνήσει οι οποίοι δεν είναι πολλοί αλλά είναι αυτοί που θα κάνουν την μεγάλη αντίσταση και εν τέλει αυτοί που θα σώσουν και αυτούς που πραγματικά θέλουν να σωθούν. Είναι άλλωστε νομοτελειακό. Όπου υπάρχει το κακό, κάπου εκεί βρίσκεται και το καλό και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να δώσει τη δική του «μάχη»…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments