O 6ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, εκτός από την αθλητική του πλευρά έχει φιλανθρωπικό και κοινωνικό πρόσωπο, ενισχύοντας φορείς και ιδρύματα που το έχουν ανάγκη.
Για εφέτος, οι δρομείς μπορούν να κάνουν ακόμα πιο ουσιαστική τη συμμετοχή τους στο Μαραθώνιο Ρόδου, στηρίζοντας την συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου / Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, για την αγορά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED).
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ;
Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του.
Αν και παλαιότερα, οι απινιδωτές ήταν περίπλοκοι και δύσχρηστοι που μόνο επαγγελματίες υγείας με εκτεταμένη εκπαίδευση στην ερμηνεία του καρδιακού ρυθμού μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν, σήμερα οι απινιδωτές που χρησιμοποιούνται δεν περιορίζονται μόνο στα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων, αλλά πλέον τοποθετούνται σε δημόσιους χώρους, ξενοδοχεία, υπουργεία, συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους, αεροδρόμια, γήπεδα, γυμναστήρια, χώρους συναυλιών, πλοία, χιονοδρομικά κέντρα, σχολεία, ναούς, εργοστάσια, ιδιωτικές εταιρίες, περιπολικά αστυνομίας, πυροσβεστικά οχήματα και ακόμα και σε κατοικίες.
Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής αποτελείται από έναν μικρό υπολογιστή (μικροεπεξεργαστή), ηλεκτρικά κυκλώματα και αυτοκόλλητα επιθέματα ηλεκτροδίων.
Τα ηλεκτρόδια που επικολλούνται στο στέρνο του ασθενή, συλλέγουν πληροφορίες για τον καρδιακό ρυθμό. Ο μικροεπεξεργαστής με την φιλοσοφία ενός κλασικού καρδιογράφου αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν απαιτείται συνιστά απινίδωση. Η απινίδωση (ηλεκτρικό ερέθισμα) χορηγείται μέσω των επικολλημένων στο στήθος ηλεκτροδίων, στην καρδιά.
Η απινίδωση στιγμιαία αδρανοποιεί την καρδιά που σταματά κάθε δραστηριότητα και της δίνει την ευκαιρία να ξαναρχίσει με φυσιολογική ηλεκτρική δραστηριότητα και να συνεχίσει να χτυπά αποτελεσματικά.
ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ
Eίτε απευθείας, είτε μέσω της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κας Μαριέτας Παπαβασιλείου, καθώς και τριών αθλητών, του Γιώργου Μίνου, του Ματέους Μαντζιάρ και της Κατερίνας Ασημακοπούλου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δωρίσουν χρήματα για καλό σκοπό με τον εξής τρόπο:
-Μπαίνεις στην ιστοσελίδα του Μαραθωνίου Ρόδου www.rhodesmarathon.gr και κάνεις κλικ στο κουμπί #RunForRedCross
Στη συνέχεια, κάνεις κλικ στο κουμπί “Fundraise” για να επισκεφθείς την ειδική σελίδα του Μαραθωνίου Ρόδου στην fundraising ηλεκτρονική πλατφόρμα GivenGain. Εκεί, μπορείς να πατήσεις στο “START FUNDRAISING” για να ξεκινήσεις τη δική σου καμπάνια σε μόλις 30 δευτερόλεπτα, ακολουθώντας τις οδηγίες και μόλις ολοκληρωθεί, μπορείς να μοιράσεις το νέο σύνδεσμο της καμπάνιας στα Social Media με όλους τους γνωστούς σου. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις μια από τις καμπάνιες που ήδη τρέχουν και να κάνεις εκεί την δωρεά σας.
Μην χάνεις, λοιπόν, χρόνο και πρόσφερε και εσύ, για την αγορά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED), δια μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου / Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών.
-Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται την προσεχή Κυριακή 31 Μαρτίου 2019.
-Η κορυφαία αθλητική εκδήλωση στο νότιο Αιγαίο συνδιοργανώνεται, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, το ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου, καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κι έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.
Για περισσότερες πληροφορίες:
https://rhodesmarathon.gr
Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes
Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes
Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes