Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ 3ο Ανοικτό-εργασιακό πρωτάθλημα 2023-2024:Η προκήρυξη του πρωταθλήματος

3ο Ανοικτό-εργασιακό πρωτάθλημα 2023-2024:Η προκήρυξη του πρωταθλήματος

0
koliadis_banner
koliadis_banner
Dodekanisos
Dodekanisos

1.Η δήλωση συμμετοχής των ομάδων θα γίνει έως την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 23:59 στο email: athlitikiakadimiarodou@gmail.com.Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλεί το ρόστερ της κάθε ομάδας(έως 25 αθλητές).Οι φωτοτυπίες των ταυτοτήτων των παραπάνω αθλητών θα πρέπει να κατατεθούν τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 μαζί με το παράβολο συμμετοχής των ομάδων,το οποίο θα γνωστοποιηθεί στις ομάδες μετά την οριστικοποίηση των τελικών συμμετοχών.Την ίδια ημέρα,Δευτέρα  30 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 20:00,θα γίνει και η κλήρωση του πρωταθλήματος στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού σχολικού συγκροτήματος «Εκπαιδευτική Εταιρεία Ρόδου Α.Ε», παρουσία όλων των αρχηγών των ομάδων.

2.Το γήπεδο διεξαγωγής των αγώνων θα είναι το κλειστό γήπεδο μπάσκετ των εγκαταστάσεων του ιδιωτικού σχολικού συγκροτήματος «Εκπαιδευτική Εταιρεία Ρόδου Α.Ε»,γνωστό ως Κολλέγιο Ρόδου.

3.Διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ορίζεται ο σύλλογος Jump Shoot Ρόδου και η Αθλητική Ακαδημία Ρόδου και το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου.


4.Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές(έτος γέννησης μέχρι 1994)και 2 αθλητές μικρότερης ηλικίας ως εξής:

Ή 2 αθλητές,γεννηθέντες το 1995

Ή 1 αθλητής,γεννηθείς το 1995 και 1 αθλητής, γεννηθείς το 1996.


5.Η συμμετοχή των αθλητών στο πρωτάθλημα θα γίνεται με προσωρινό δελτίο που θα εκδοθεί και υποχρεωτικά με κάρτα υγείας,σφραγισμένη από ιατρό καρδιολόγο ή άλλης ειδικότητας που να έχει την αντίστοιχη δυνατότητα βάσει ιατρικής αδείας.Όσοι αθλητές έχουν δελτίο από την προηγούμενη χρονιά,θα αγωνιστούν με το ίδιο δελτίο.Νέα δελτία θα εκδοθούν μόνο για τους νέους αθλητές.

6.Με δεδομένο ότι οι ομάδες θα είναι μέχρι 13,θα διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα στη μορφή «Όλοι με όλους»κάθε Σαββατοκύριακο σε ένα γύρο.Αν,όμως,οι ομάδες είναι από 14 και πάνω,τότε θα χωριστούν σε δύο ομίλους κατόπιν κλήρωσης και κάθε όμιλος θα αγωνίζεται σε διαφορετικό Σαββατοκύριακο.Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινώνεται κάθε Δευτέρα.

7.Οι αγώνες θα γίνονται κάθε εβδομάδα:Το Σάββατο 11/11 η έναρξη του Α ομίλου και το Σάββατο 18/11 η έναρξη του Β ομίλου(σε περίπτωση δύο ομίλων).Σε κάθε περίπτωση το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σάββατο 11/11/2023.

8.Οι ημέρες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων θα είναι κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή  μετά τις 17:00.Σε περίπτωση που το πρωτάθλημα διεξαχθεί σε έναν όμιλο,υπάρχει περίπτωση 1 από τους 6 αγώνες της ίδιας αγωνιστικής να διεξάγεται την Δευτέρα το βράδυ στις 21:00,αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα διαιτητών το Σαββατοκύριακο.


9.Αλλαγή ημέρας ή/και ώρας του αγώνα μπορεί να γίνει μετά από αίτημα της ομάδας στην ομαδική των εκπροσώπων του τουρνουά,τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή, και μετά από την σύμφωνη γνώμη της αντίπαλης ομάδας.


10.Τις ημέρες των Χριστουγέννων δε θα διεξαχθούν αγώνες στο χρονικό διάστημα 18/12/2023……5/1/2024.Το πρωτάθλημα θα επαναρχίσει το Σάββατο 6/1/2024.


11.Σε περίπτωση ενός ενιαίου ομίλου,οι 6 πρώτοι θα προκριθούν κατευθείαν στην προημιτελική φάση του τουρνουά.O 7ος της κατάταξης θα αγωνιστεί με τον 10ο και ο 8ος με τον 9ο.Η τελική 8άδα θα προκύψει από τους νικητές των παραπάνω ζευγαριών στις 2 νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στη συνέχεια,οι 8 ομάδες θα διασταυρωθούν ως εξής:

α)1-8

β)2-7

γ)3-6

δ)4-5

Οι νικητές των παραπάνω αγώνων θα κριθούν στις 2 νίκες και θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή σε final four που θα διεξαχθεί ως εξής:

α)Νικητής α-Νικητής δ

β)Νικητής β-Νικητής γ

γ)Μικρός τελικός

δ)Μεγάλος τελικός

Για όλες τις υπόλοιπες ομάδες(θέσεις 5-13)θα γίνουν αγώνες κατάταξης που θα κριθούν στη 1 νίκη σύμφωνα με την τελική βαθμολογία των ομάδων στην κανονική διάρκεια.

Αντίθετα,σε περίπτωση δύο ομίλων οι 8 πρώτοι από κάθε όμιλο θα συνεχίσουν στα play offs ως εξής:

α)Πρώτος Α ομίλου-Όγδοος  Β ομίλου

β)Δεύτερος Α ομίλου-Έβδομος  Β ομίλου

γ)Τρίτος Α ομίλου-Έκτος Β ομίλου

δ)Τέταρτος Α ομίλου-Πέμπτος Β ομίλου

ε)Πέμπτος Α ομίλου-Τέταρτος Β ομίλου

ζ)Έκτος Α ομίλου-Τρίτος Β ομίλου

η)Έβδομος Α ομίλου-Δεύτερος Β ομίλου

θ)Όγδοος Α ομίλου-Πρώτος Β ομίλου

Η ομάδα που θα προκριθεί θα πρέπει να συμπληρώσει 2 νίκες στις παραπάνω διασταυρώσεις.

Στη συνέχεια,θα έχουμε τις εξής διασταυρώσεις:

α)Νικητής α-Νικητής ε

β)Νικητής β-Νικητής ζ

γ)Νικητής γ-Νικητής η

δ)Νικητής δ-Νικητής θ

Και εδώ η πρόκριση θα κριθεί στις 2 νίκες.

Στη συνέχεια,θα προκύψει το Final 4 ως εξής:

α)Νικητής α-Νικητής γ

β)Νικητής β-Νικητής δ

γ)Μικρός τελικός

δ)Μεγάλος τελικός                

Και πάλι θα έχουμε αγώνες κατάταξης για τις υπόλοιπες ομάδες(Θέσεις 5-16),που θα κριθούν στη 1 νίκη.

12.Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όλοι οι αθλητές που μέχρι πέρσι αγωνίζονταν στα τοπικά πρωταθλήματα,αλλά τη φετινή χρονιά δε θα αγωνιστούν σε αυτά.Σε περίπτωση που ο αθλητής αυτός αγωνιστεί σε αγώνα του επίσημου τοπικού πρωταθλήματος ή σε κάποια άλλη επίσημη διοργάνωση-παράλληλα με την συμμετοχή του στο ανοικτό-εργασιακό τουρνουά-ο παίκτης αυτός θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.Επίσης,αν μία ομάδα δεν εμφανισθεί σε 2 ορισμένους αγώνες,αυτομάτως θα αποβάλλεται από τη συνέχεια του πρωταθλήματος και θα χάνει την προκαταβολή του πρωταθλήματος.Επίσης,σε περίπτωση που μία ομάδα αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο στη διάρκεια κάποιου αγώνα,η ομάδα αυτή αυτομάτως θα μηδενίζεται και θα αποβάλλεται από τη συνέχεια του πρωταθλήματος για δυσφήμιση του αθλήματος.


13.Οι κανονισμοί των αγώνων είναι οι ίδιοι που ισχύουν και στα  επίσημα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ.


14.Σε κάθε αγώνα θα υπάρχουν 2 επίσημοι διαιτητές, 3 άτομα  στη γραμματεία που θα προέρχονται και από το Σύνδεσμο Κριτών και από το ευρύτερο περιβάλλον των ομάδων και υποχρεωτικά γιατρός αγώνα.


15.Πριν την έναρξη του αγώνα θα δίνονται στις ομάδες μπάλες για ζέσταμα (Molten:Μέγεθος 7).


16.Οι ομάδες υποχρεούνται να έχουν αριθμημένες εμφανίσεις και αθλητικά παπούτσια μόνο για τον αγωνιστικό χώρο.


17.Ενστάσεις για την αντικανονική συμμετοχή αθλητών θα δέχεται η γραμματεία μόνο στο τέλος του αγώνα η οποία θα αναγράφεται στο φύλλο αγώνα και θα εξετάζεται εντός τριών ημερών από την επιτροπή του πρωταθλήματος.


18.Οι διαιτητές θα έχουν το δικαίωμα να κρατήσουν δελτίο αθλητή για αντικανονική συμμετοχή ή ακραία συμπεριφορά. Η ποινή που θα επιβληθεί στον συγκεκριμένο αθλητή θα αποφασίζεται και θα ανακοινώνεται από την πειθαρχική επιτροπή του πρωταθλήματος εντός τριών ημερών. Την επιτροπή αυτή απαρτίζουν:ο κύριος Σταύρος Νικηφορίδης,ο κύριος Δημήτρης Δρόσος και ο κύριος Δημήτρης Βερβέρης.Οι 2 τελευταίοι είναι μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου και ο κύριος Σταύρος Νικηφορίδης πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Δωδεκανήσου.

19.Σε περίπτωση ποινής κάποιου αθλητή στο υπάρχον πρωτάθλημα,η ποινή θα μεταφέρεται και στις επόμενες διοργανώσεις(θερινό/χειμερινό).

20.Στα playoffs του πρωταθλήματος(ημιτελικά μέχρι τελικούς)θα υπάρχει η δυνατότητα παρουσίας 3 διαιτητών.

21.Την περίοδο των Χριστουγέννων(18/12/2023…..5/1/2024)θα υπάρχει δυνατότητα 1 μεταγραφής για την κάθε ομάδα(ελεύθερου ή δεσμευμένου σε άλλη ομάδα αθλητή).

22.Οι αγώνες θα καλύπτονται τηλεοπτικά από το κανάλι της Αθλητικής Ακαδημίας Ρόδου στο youtube και η όλη δράση του πρωταθλήματος θα ανακοινώνεται στο site της Αθλητικής Ακαδημίας Ρόδου athlitikiakadimia.gr.


23.Οποιαδήποτε εσκεμμένη φθορά ή καταστροφή στο χώρο του γηπέδου και των αποδυτηρίων επιβαρύνουν τον αθλητή ή τον αρχηγό της κάθε ομάδας.

koliadis_banner
koliadis_banner
Dodekanisos
Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η τελική φάση του 3ου XXSPORTS 3on3 Basketball 
Επόμενο άρθρο“Στη ζωή δεν πρέπει να παραμένεις …κολλημένος!”
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments