«Η συμπεριφορά της Γαλλίας και της Γερμανίας είναι ντροπιαστική!»
Η Ευρώπη φαίνεται να οδεύει προς ακόμη μεγαλύτερη συγκεντρωτική εξουσία, καθώς οι ευρωβουλευτές του κόμματος Volt κατέθεσαν ένα προκλητικό «σχέδιο δράσης» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – την αφαίρεση των δικαιωμάτων ψήφου της Ουγγαρίας ως κράτους-μέλους της Ε.Ε. Όπως αποκαλύπτει το Politico, το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει εννέα προτάσεις, οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση της εξουσίας των Βρυξελλών εις βάρος των εθνικών κυβερνήσεων.
Η Αντίδραση στο Βέτο του Όρμπαν
Η πρόταση του Volt δεν είναι τυχαία. Έρχεται ως απάντηση στο πρόσφατο βέτο του Βίκτορ Όρμπαν, το οποίο εμπόδισε την αποστολή 20 δισεκατομμυρίων ευρώ στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία. Οι Βρυξέλλες είχαν σχεδιάσει αυτό το πακέτο για να αντισταθμίσουν τη μείωση της αμερικανικής βοήθειας, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει να πιέσει για τον τερματισμό της σύγκρουσης μέσω διαπραγματεύσεων.
Ο Όρμπαν παραμένει ο πιο έντονος επικριτής της στρατηγικής της Ε.Ε. στην Ουκρανία και έχει ασκήσει επανειλημμένα βέτο σε αποφάσεις που αφορούν τη στρατιωτική ενίσχυση του Κιέβου. Αντίθετα, έχει ταχθεί υπέρ της διπλωματικής λύσης και ζητά την άμεση έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.
Volt: Ο Δούρειος Ίππος της Ομοσπονδιοποίησης της Ε.Ε.
Το Volt δεν είναι ένα απλό κόμμα. Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό φεντεραλιστικό κίνημα, που επιδιώκει να μετατρέψει την Ε.Ε. σε ένα υπερκράτος με ακόμη λιγότερη εξουσία για τα κράτη-μέλη. Στο ίδιο «σχέδιο δράσης» προτείνει:
-Τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού, ακολουθώντας τη ρητορική που ήδη συζητείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
-Την αναθεώρηση των ιδρυτικών συνθηκών της Ε.Ε., ώστε οι Βρυξέλλες να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξουσία σε θέματα άμυνας.
-Τον διορισμό της Κάγια Κάλλας ως Υπουργού Εξωτερικών της Ε.Ε., ενοποιώντας την εξωτερική πολιτική της Ευρώπης κάτω από έναν υπερκρατικό μηχανισμό.
Η Ευρώπη στον Δρόμο της Δικτατορίας των Βρυξελλών
Η πρόταση του Volt επιβεβαιώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οδεύει προς έναν συγκεντρωτικό μηχανισμό εξουσίας, όπου οι λαοί και οι εκλεγμένες κυβερνήσεις χάνουν κάθε έλεγχο. Η επίθεση κατά της Ουγγαρίας αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της φίμωσης όσων αντιστέκονται στη στρατηγική των Βρυξελλών. Το ερώτημα είναι ποια χώρα θα είναι η επόμενη που θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν;