Αρχική Αθλητικά νέα Ζούνιορ Μεσίας: Από τις οικοδομές και τις διανομές στην Μίλαν!

Ζούνιορ Μεσίας: Από τις οικοδομές και τις διανομές στην Μίλαν! [pic & vids]

0
Dodekanisos

Η Μίλαν ανακοίνωσε την απόκτηση με την μορφή δανεισμού του Βραζιλιάνου επιθετικού, Ζούνιορ Μεσίας από την Κροτόνε. Όταν έφτασε στην Ιταλία δούλεψε αρχικά σε οικοδομή και μετέπειτα ως διανομέας. Παράλληλα έπαιζε ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο στους δρόμους. Τα χρόνια πέρασαν και από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες, ο Βραζιλιάνος την νέα σεζόν θα αγωνιστεί στο Champions League με την φανέλα της Μίλαν.

Η Ιταλία, η οικοδομή, οι διανομές μέχρι τον άνθρωπο που τον πίστεψε

Ο Ζούνιορ Μεσίας γεννήθηκε στις 13 Μαϊου του 1991 στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας. Στα 20 χρόνια του είχε αποφασίσει να αφήσει πίσω την πατρίδα με σκοπό ένα καλύτερο μέλλον. Έτσι μαζί με την γυναίκα και το παιδί του, ταξίδεψε με προορισμό την Ιταλία. 

Όταν ο Ζούνιορ έφτασε στο Τορίνο αρχικά δούλεψε σε οικοδομή και αργότερα ως διανομέας. Στον ελεύθερο χρόνο του, έπαιζε ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο για μία ομάδα της τοπικής κοινότητας του Περού στο Τορίνο. Μέχρι που τον ανακάλυψε ο Ezio Rossi παλαίμαχος παίκτης της Τορίνο και νυν προπονητής. Ο Ιταλός τεχνικός τον είχε πείσει να υπογράψει στην Καζάλε που αγωνιζόταν στην πέμπτη κατηγορία, με μισθό 1.500 ευρώ τον μήνα. Με την Καζάλε είχε σημειώσει 32 συμμετοχές και 21 γκολ. Τα επόμενα χρόνια συνέχισε να παίζει στις μικρότερες κατηγορίες της Ιταλίας. Σκόραρε αρκετά γκολ και το 2019 τον ανίχνευσε η Κροτόνε. Με τους «καρχαρίες» κέρδισε την άνοδο στην Serie A. Αν και η Κροτόνε δεν σώθηκε, ο Μεσίας στην πρώτη σεζόν του ως επαγγελματίας πέτυχε εννιά γκολ σε 37 ματς. 

«Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Απλά πρέπει να τα πιστεύεις»

Κάπως έτσι, φτάσαμε στις μέρες μας. Όντας πλέον 30 ετών, πήρε μεταγραφή για την Μίλαν και σε λίγες ημέρες θα παίξει στο Champions League. Ο Μεσίας για όλα αυτά δήλωσε: «Έμαθα να παίζω στο δρόμο με φίλους. Μερικές φορές, αν είχα χώρο να κλωτσήσω μία μπάλα, το έκανα μόνος μου. Δεν είχα φύγει ποτέ από το χωριό μου. Έφτασα στην Ιταλία και όλα ήταν διαφορετικά. Εγκαταστάθηκα και αμέσως άρχισα να εργάζομαι. Στο μεταξύ, ο αδερφός μου, τον οποίο έφερα μαζί μου επέστρεψε στη Βραζιλία μετά από 30 ή 40 ημέρες, αλλά εγώ έμεινα.

Όσο για το όνειρο να εξελιχθεί σε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής τόνισε: «Σε κάποιο σημείο, δεν το πίστευα πια. Έπαιζα για να διασκεδάσω. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να φτάσω σε μεγαλύτερο επίπεδο. Στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα έπαιζα για δέκα μήνες. Τους άλλους δύο εργαζόμουν ως διανομέας. Έφτασα μέχρι εδώ, επειδή εργάστηκα τόσο πολύ. Υπέφερα. Έκανα θυσίες. Είμαι ταπεινός και εργάζομαι για το σύνολο. Αυτή είναι η δύναμή μου. Χρειάζεται θυσία και δουλειά. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα φτάσω σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Αλλά χρόνο με τον χρόνο, δούλευα για να παίξω στη Serie D. Όταν έφτασα στη Serie B, δούλευα για εκείνο το επίπεδο. Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Απλά πρέπει να τα πιστεύεις». 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments