Αρχική Videos “Ζούμε σε έναν κόσμο πρωτόγνωρα καταστροφικό”

“Ζούμε σε έναν κόσμο πρωτόγνωρα καταστροφικό”

0

Νέο καμπανάκι από τον Χένρι Κίσινγκερ αναφορικά με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Μιλώντας στο Economist σε μια συνέντευξη που έχει προκαλέσει διάφορα σχόλια, μεταξύ άλλων υποστήριξε και τα εξής: «Ζούμε σε έναν κόσμο πρωτόγνωρα καταστροφικό και για αυτό ειδικά οι ηγέτες του κόσμου πρέπει να γρηγορούν, αντί να ησυχάζουν».

Ο Κίσινγκερ τόνισε ακόμα και τα ακόλουθα:
«Είμαστε σε παρόμοιο σημείο πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει μεγάλα περιθώρια πολιτικών παραχωρήσεων! Η όποια διαταραχή της ισορροπίας μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες. Στην παρούσα φάση, οι δύο μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την ειρήνη είναι οι ΗΠΑ και η Κίνα».

«Δεν πρέπει να τελειώσουμε τον πόλεμο με λάθος τρόπο. Αν μιλούσα με τον Πούτιν, θα του έλεγα ότι και αυτός είναι πιο ασφαλής με την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. Έχουμε πλέον εξοπλίσει την Ουκρανία σε σημείο που είναι η καλύτερα εξοπλισμένη χώρα με τη λιγότερο έμπειρη στρατηγικά ηγεσία στην Ευρώπη».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις σχέσεις Ρωσίας και Κίνας:
«Δεν έχω συναντήσει ποτέ Ρώσο ηγέτη που να έχει πει κάτι καλό για την Κίνα. Και δεν έχω συναντήσει ποτέ Κινέζο ηγέτη που να έχει πει κάτι καλό για την Ρωσία. Ρωσία και Κίνα διατηρούν μια αμοιβαία καχυποψία, έχουν μια ενστικτώδη δυσπιστία ο ένας για τον άλλον. Δεν είναι φυσικοί σύμμαχοι».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments