Αρχική Videos Ζόρια για τον Johnson, του έγινε πρόταση μομφής

Ζόρια για τον Johnson, του έγινε πρόταση μομφής

0

Πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον έκαναν μέλη του κόμματος των Συντηρητικών, σε μια είδηση που απ’ ότι φαίνεται προκαλεί τριγμούς στην Μεγάλη Βρετανία. Αρκετοί είναι οι Βουλευτές οι οποίοι κατέθεσαν επιστολές μέσω των οποίων ζητούν την απομάκρυνση του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι Βουλευτές αποτελούν το 15% με τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922 Γκράχαμ Μπρέϊντι να ακολουθεί τη διαδικασία και να ζητάει ψηφοφορία. Σημειώνεται ότι για να εκδιωχθεί από τη θέση του ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να ψηφίσουν εναντίον του οι μισοί βουλευτές των Τόρις συν ένας, δηλαδή 180 βουλευτές. Στην Ντάουνινγκ Στριτ δεν φαίνεται να ανησυχούν πάντως ιδιαίτερα, σχολιάζοντας πως «είναι μια ευκαιρία να τερματιστούν οι μήνες φημολογιών και να επιτραπεί στην κυβέρνηση να τραβήξει μια γραμμή και να προχωρήσει, υλοποιώντας τις προτεραιότητες του λαού».

Όπως και να έχει πάντως, είναι μια ιδιαίτερα στενάχωρη εξέλιξη για τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ακόμα και αν βγει αλώβητος απ’ όλο αυτό, είναι φανερό πως θα έχει προβλήματα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments