Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου «Ζωντανός» ο Κλεόβουλος

«Ζωντανός» ο Κλεόβουλος

1
kleovoulos
Dodekanisos
Ο Κλέοβουλος έμεινε ζωντανός στην μάχη της διεκδίκησης για την παραμονή στην Α1, καθώς επικράτησε με 3-2 του Α.Ε.Ρ Αφάντου στα Μάσσαρι και μετά την ήττα της Δόξας στο Παραδείσι βρίσκεται ένα βαθμό πίσω της. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αντώνης Θεοδοσίου που έκανε χατ τρικ.
Κλεόβουλος εναντίoν Λυριστή
Αρκετά πιεστικός ήταν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Κλεόβουλος, θέλοντας να επιβάλει τον ρυθμό του και να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ. Αυτό το κατάφερε με τον Θεοδοσίου στο 18ο λεπτό, αλλά δεν κράτησε για πολύ. Ο Μιχάλης Λυριστής που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο κορυφαίος όλου του γηπέδου προσπαθούσε να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του επιθετικά και στο 21΄ με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 1-1.
Δεν πτοήθηκαν οι φιλοξενούμενοι
Παρά την ισοφάριση ο Κλεόβουλος συνέχισε να πιέζει και να ζητάει περισσότερο την νίκη. Ο Θεοδοσίου έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία λίγο μετά το γκολ του Λυριστή για να ανακτήσει η ομάδα του το προβάδισμα, κάτι που έγινε στο 27΄ με τον Γεωργαλλή να κερδίζει πέναλτυ και τον Θεοδοσίου και πάλι να ευστοχεί από τα 11 βήματα κάνοντας το 1-2 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Γκολ από το πουθενά
Και ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΕΡΑ ξεκίνησε καλύτερα, κλασικές ευκαιρίες δεν υπήρχαν στο ματς και ο ρυθμός είχε πέσει για τα καλά. Αυτό οφέλησε τον Κλεόβουλο, αφού από το πουθενά με τον Θεοδοσίου να νικάει αυτή την φορά με το κεφάλι τον Καρπαθάκη έκανε το 3-1 στο 68΄ και έδειχνε να καθαρίζει την νίκη για την ομάδα του.
Φινάλε για νευρικούς
Όλα έδειχναν πως ο Κλεόβουλος θα πάρει εύκολα το τρίποντο, αλλά στα τελευταία λεπτά ο Λυριστής προσπάθησε ξανά να δώσε πνοή στους συμπαίκτες του.  Ο έμπειρος επιθετικός έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 83΄, ενώ λίγο νωρίτερα έδωσε ωραία ασίστ στον Στεργαλλά, που ήταν σκιά του εαυτού του και δεν την αξιοποίησε. Ο Κυριαζής κατάφερε να μειώσει στο 89΄, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.
Φάσεις και γκολ
3΄ Λάθος του Συμεωνίδη, ο Γεωργαλλής έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε στον Γκύπι, αυτός έκανε σέντρα με τον Γεωργαλλή να γίνεται ξανά παραλήπτης, αλλά το γυριστό του σουτ έφυγε άουτ.
13΄ Μακρινό σουτ του Χατζημιχαήλ έδιωξε με δυσκολία ο Καρπαθάκης.
18΄ Κάθετη μπαλιά του Χατζημιχαήλ, ο Θεοδοσίου βγήκε απέναντι στον Καρπαθάκη αριστερά της μεγάλης περιοχής και με διαγώνιο πλασέ έκανε το 0-1 για τον Κλεόβουλο
22΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λυριστή στο παραθυράκι του Διάκουλα Γ για το 1-1 του Α.Ε.Ρ.Α. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι καθώς το φάουλ ήταν έμμεσο και υποστήριξαν πως ο τερματοφύλακας  Διάκουλας δεν βρήκε την μπάλα, όποτε δεν έπρεπε να μετρήσει.
26΄  Ο Τσοπανάκης βγήκε στην κόντρα επίθεση, πέρασε ωραία κάθετη μπαλιά για τον Θεοδοσίου που πλάσαρε πολλά μέτρα άουτ.
37΄ Ο Φραντζής με υπερπροσπάθεια πέρασε για τον Γεωργαλλή, που μπήκε στην μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε καθαρά από τον Καρπαθάκη. Το πέλαλτυ ανέλαβε ο Θεοδοσίου και έκανε το 1-2 για τον Κλεόβουλο.
68΄ Ο Γεωργαλλής έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Θεοδοσίου με κεφαλιά νίκησε για τρίτη φορά τον Καρπαθάκη κάνοντας το 1-3.
79΄ Ο Λυριστής βρήκε ωραία τον Στεργαλλά αριστερά, αυτός έκανε το σουτ και ο Διάκουλας Γ έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.
83΄ Ο Κυριαζής έμεινε πήρε την μπάλα από αριστερά και έδωσε γκολ πάρε βάλε στον Λυριστή που σε κενή εστία μπερδεύτηκε και έχασε μοναδική ευκαιρία για να μειώσει το σκορ.
89΄ Ο Λυριστής με ατομική ενέργεια προσπάθησε να δώσει στον Στεργαλά, η μπάλα από τα πόδια του Μωραίτη όμως έφτασε στον Κυριαζή που σκόραρε για το 2-3. Ο επόπτης Χαλικιάς σήκωσε την σημαία για οφσάιντ, αλλά ο διαιτητής Κατσιδώνης πήρε σωστά την φάση πάνω του και κατοχύρωσε το γκολ.
94΄ Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη από τον πάγκο της ομάδας ο Θεοδοσίου επειδή μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ο προπονητής του Κλεόβουλο, Γιώργος Χατζηπέτρος για διαμαρτυρία.
Ξεχώρισαν:
Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Αντώνης Θεοδοσίου με τα τρία τέρματα που πέτυχε, ενώ τον ακολούθησαν οι Χατζημιχαήλ και Γεωργαλλής. Από την άλλη ο Λυριστής πάλευε μόνος του με όλους.
Οι συνθέσεις:
Α.Ε.Ρ.Α (Κοιλιάς-Χοδάδας): Καρπαθάκης, Λατσός, Συμεωνίδης, Κάτσαρης, Καλογήρου, Κυριαζής, Γιαννακάκης (70΄ Διακίδης), Μοσχής, Διακάκης (58΄ Σαμαράς), Στεργαλλάς, Λυριστής
Κλεόβουλος (Χατζηπέτρος): Διάκουλας Γ, Φραντζής, Λάμπης, Μωραΐτης Μ, Κανάκης, Διάκουλας Κ, Χατζημιχαήλ, Τσοπανάκης (85΄ Μωραΐτης Φ), Γκύπι (72΄ Αγγελιδάκης), Θεοδοσίου (90΄ Μπάκας), Γεωργαλλής
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Laikiotis
Laikiotis
12 years ago

Einai megalos paikths autos o theododiou!!!!