Αρχική Videos Ζητούν άσυλο στις ΗΠΑ λόγω των πολιτικών Τρουντώ για τον κορωνοϊό!

Ζητούν άσυλο στις ΗΠΑ λόγω των πολιτικών Τρουντώ για τον κορωνοϊό!

0

Ο δικηγόρος μετανάστευσης του Μπάφαλο, Μάθιου Κόλκεν, υπέβαλε αιτήσεις ασύλου για Καναδούς που ελπίζουν να εγκαταλείψουν οριστικά τη χώρα λόγω των πολιτικών του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Σε μια συνέντευξη του στο True North, ο Kolken, ο οποίος είναι πρώην διευθυντής του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμερικανικής Ένωσης Δικηγόρων Μετανάστευσης, εξήγησε ότι οι πελάτες του φοβούνται ότι θα διωχθούν επειδή δεν εμβολιάστηκαν, εάν επιστρέψουν στον Καναδά. Σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ, όσοι ζητούν άσυλο πρέπει να υποβάλουν αίτηση εντός ενός έτους από την άφιξή τους στη χώρα.

Οι λόγοι για την αίτηση ασύλου περιλαμβάνουν τη δίωξη λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα ή πολιτικών πεποιθήσεων. «Φοβούνται ότι δεν θα μπουν σε αεροπλάνο στον Καναδά και θα παγιδευτούν στη χώρα τους, καθώς και το ότι οι ικανότητές τους να βρουν εργασία είναι περιορισμένες εκεί». Αν και προς το παρών έχουν αρθεί οι ταξιδιωτικές εντολές που απαγόρευαν στους μη εμβολιασμένους Καναδούς να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο και τρένο στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο επαναφοράς τους στο μέλλον.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments