Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ζητούν αποζημιώσεις για τις παρενέργειες στη Δανία!

Ζητούν αποζημιώσεις για τις παρενέργειες στη Δανία!

0
Dodekanisos

Περίπου 37 άτομα στη Δανία ζητούν αποζημίωση για τις ανεπιθύμητες ενέργειες που λένε ότι υπέστησαν μετά από το εμβόλιο που έκαναν κατά του κορωνοϊού. Οι περισσότερες περιπτώσεις σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο η χώρα έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί. Συνολικά 29 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση για αποζημίωση για ανεπιθύμητες ενέργειες που πιστεύεται ότι συνδέονται με το εμβόλιο AstraZeneca το οποίο μετονομάστηκε Vaxzevria τον περασμένο μήνα. Επιπλέον οκτώ άτομα υπέβαλαν αίτηση για αποζημίωση σε σχέση με το εμβόλιο της Phizer.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρονται κυμαίνονται από ήπιο πυρετό και δυσφορία έως ακραίες καταστάσεις όπως παράλυση, θρόμβοι αίματος, αποβολή, ακόμη και θάνατο. Στη Δανία, οι ασθενείς μπορούν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από το κράτος εάν υποφέρουν από σπάνιες ή σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες οποιουδήποτε φαρμάκου. Οι συγγενείς των ασθενών που έχουν πεθάνει μπορούν επίσης να λάβουν αποζημίωση.

«Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου φάρμακα χωρίς παρενέργειες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε ένα δίχτυ ασφαλείας στη Δανία που παίρνει τους ασθενείς που είναι τόσο ατυχείς που επηρεάζονται από σπάνιες και σοβαρές παρενέργειες », δήλωσε η διευθύντρια του Patient Compensation, Karen-Inger Bast. Προέτρεψε επίσης άλλους ανθρώπους που ενδέχεται να έχουν υποστεί παρενέργειες να υποβάλουν τα παράπονά τους. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι τα προβλήματα υγείας πρέπει να είναι σοβαρά για να λάβουν αποζημίωση. «Είναι σημαντικό να πούμε ότι δεν λαμβάνετε αποζημίωση για ήπια και παροδικά συμπτώματα όπως λίγος πυρετός ή πόνος στο χέρι. Αλλά αν είχατε μια σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια και υπάρχει χρονική σχέση με τον εμβολιασμό, τότε θα σας ενθαρρύνω να ζητήσετε αποζημίωση από εμάς », δήλωσε η Bast.
Η ανακοίνωση του συλλόγου έρχεται μια μέρα αφότου η Δανία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που διέκοψε εντελώς τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca, αναφέροντας «πιθανή σχέση μεταξύ πολύ σπάνιων περιπτώσεων ασυνήθιστων θρόμβων αίματος, αιμορραγίας, χαμηλών αριθμών αιμοπεταλίων».

«Η συνολική εκτίμησή μας είναι ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος σοβαρών παρενεργειών που σχετίζονται με τη χρήση του εμβολίου Covid-19 από την AstraZeneca», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Δανικής Αρχής Υγείας Soeren Brostroem.

πηγή: rt.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments