Αρχική Videos Ζήτησε από τον FDA έγκριση για χάπι κατά του κορωνοϊού η Pfizer

Ζήτησε από τον FDA έγκριση για χάπι κατά του κορωνοϊού η Pfizer

0
Dodekanisos

Η Pfizer ζήτησε από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ την Τρίτη να εγκρίνουν το πειραματικό της χάπι για τον κορωνοϊό, θέτοντας τις προϋποθέσεις για μια πιθανή κυκλοφορία αυτόν τον χειμώνα μιας πολλά υποσχόμενης θεραπείας που μπορεί να ληφθεί στο σπίτι. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το apnews, το χάπι της Pfizer έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά το ποσοστό νοσηλειών και θανάτων μεταξύ των ατόμων με λοιμώξεις από κορωνοϊό. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εξετάζει ήδη ένα ανταγωνιστικό χάπι από τη Merck και αρκετές μικρότερες φαρμακευτικές αναμένεται επίσης να ζητήσουν έγκριση για τα δικά τους αντιικά χάπια τους επόμενους μήνες.

 

«Προχωρούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην προσπάθειά μας να δώσουμε αυτή τη θεραπεία στα χέρια των ασθενών και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον FDA των ΗΠΑ για την αναθεώρηση της αίτησής μας», δήλωσε ο CEO της Pfizer, Albert Bourla.
Η Pfizer ανέφερε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι το χάπι της μείωσε τις νοσηλεύσεις και τους θανάτους κατά 89% μεταξύ των ενηλίκων υψηλού κινδύνου που είχαν πρώιμα συμπτώματα του COVID-19. Η εταιρεία μελέτησε το χάπι της σε άτομα που ήταν ανεμβολίαστα και αντιμετώπιζαν τους χειρότερους κινδύνους από τον ιό λόγω ηλικίας ή προβλημάτων υγείας, όπως η παχυσαρκία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments