Αρχική Videos Ζητάνε από τους Γερμανούς να έχουν μειωμένη τη θερμοκρασία στο σπίτι

Ζητάνε από τους Γερμανούς να έχουν μειωμένη τη θερμοκρασία στο σπίτι

0

Η Γερμανική ρυθμιστική αρχή φυσικού αερίου ζήτησε από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να μειώσουν τη θέρμανση καθώς το έθνος προσπαθεί να διατηρήσει τις προμήθειες κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης. Η έκθεση σημείωσε ότι η κατανάλωση βιομηχανικού αερίου στη χώρα μειώθηκε κατά 12 τοις εκατό έως την περασμένη εβδομάδα, ενώ η κατανάλωση των νοικοκυριών και της εμπορικής κατανάλωσης μειώθηκε κατά 13 τοις εκατό.

Η ρυθμιστική αρχή είχε τονίσει προηγουμένως ότι η Γερμανία πρέπει να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά τουλάχιστον 20 τοις εκατό για να αντισταθμίσει την απώλεια προμηθειών από τη Ρωσία. Οι πολίτες «ίσως δεν θα έπρεπε να ανεβάζουν τη ζέστη μέχρι το τέλος και να σκεφτούν προσεκτικά ποια δωμάτια πρέπει να θερμανθούν», είπε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής, Κλάους Μύλλερ, στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Η Γερμανία φέρεται να χάνει περίπου 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου σε ετήσιες παραδόσεις ως αποτέλεσμα των μειωμένων εισαγωγών από τη Ρωσία. Οι προηγούμενες προσπάθειες της χώρας να διαφοροποιήσει τον εφοδιασμό της με φυσικό αέριο συνέβαλαν στην τρέχουσα ενεργειακή κρίση. Η πίεση των κυρώσεων της ΕΕ, τα ζητήματα συντήρησης, καθώς και η δολιοφθορά του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, επιδείνωσαν περαιτέρω το πρόβλημα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments